Ed. tehnologică, întrebare adresată de cladianunu, 8 ani în urmă

clasificarea unităților de cazare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea13529
7

Răspuns:

CLASIFICAREA UNITĂŢILOR DE CAZARE

*:1.După structura reţelei de cazare *pot fi distinse forme decazare de bază (hoteluri, moteluri, hanuri) şi formecomplementare de cazare: campingul, satul de vacanţă, satulturistic, care se amenajează în zonele (staţiunile, localităţile) în care reţea de bază nu dispune de capacităţi suficiente,respectiv activitatea turistică are un caracter sezonier.*2.După categoria de confort* a obiectivelor de cazare şialimentaţie, unităţile de cazare şi cazare din domeniulturismului se clasifică după caracteristicile constructive,calitatea şi complexitatea dotărilor, instalaţiilor şi serviciilor pecare le oferă. Spaţiile de alimentaţie din incinta unităţilor cuactivităţi hoteliere se clasifică odată cu acestea după criteriispecifice, trebuind să existe o corelaţie între confortul acestor două activităţi.

*3. În funcţie de regimul* (perioada) de folosire aobiectivelor de cazare acestea pot avea o activitatepermanentă sau sezonieră.*4. În funcţie de durata sejurului,* ele pot fi:a) de tranzit, caracterizate prin sejururi scurte (uneorinumai pentru o înnoptare), ca aşa numitele hoteluriterminale din vecinătatea (sau chiar din incinta)aeroporturilor, gărilor din centrele urbane;b) de sejur, care înregistrează sejururi medii relativmai lungi, în funcţie ce durata aranjamentelor turistice perfectate sau de durata concediilor sauvacanţelor turiştilor (de exemplu,obiectivele de cazare din staţiunile turistice,hotelurile de tratament balneo-medicale etc.);c) mixte, a căror clientelă se formează atât din turiştiide sejur, cât şi din turiştii de tranzit.

*5. În funcţie de amplasarea obiectivelor* de cazare îndiferitele localităţi se disting:a) obiective în staţiuni de litoral;b) obiective în staţiuni de munte;c) obiective în staţiuni de balneoclimaterice;d) obiective în centrele urbane (oraşe);e) obiective în zonele rurale;f) obiective pe marile artere de circulaţie.*6. În funcție de capacitatea de primite.*


cladianunu: Mulțumesc, suflet bun. M-ai salvat.
Alte întrebări interesante