Engleza, întrebare adresată de Molabilir1, 8 ani în urmă

CLIL
History
Vaccination
common and many people died from it. If people survived, they were
In the 18th century, a horrible disease called smallpox was very
left with awful scars on their body. People also suffered from a milder.
disease called cowpox which they caught from cows. Edward Jenner
was an English doctor who noticed that people who had had cowpox
rarely suffered from smallpox. Jenner was convinced that
the cowpox infection had protected these people in some way.
In 1796, Jenner did an experiment on a young boy called James
Phipps. He introduced the cowpox infection into a cut on the boy's
arm. Phipps became ill with cowpox for a while and then recovered.
Later, Jenner infected Phipps with smallpox and waited. Phipps
never caught smallpox because the cowpox had protected him. This
was the first example of vaccination.
Jenner's discovery has made an enormous difference to the health of
the world. Nowadays, people are vaccinated against many illnesses.
After a worldwide vaccination programme by the World Health
Organization, smallpox was finally eradicated in 1980.
De tradus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de condoiumatei2009
1

Răspuns:

CLIL Istorie Vaccinare comun și mulți oameni au murit din cauza asta. Dacă oamenii au supraviețuit, au fost În secolul al XVIII-lea, o boală oribilă numită variola a fost foarte au rămas cu cicatrici îngrozitoare pe corp. Oamenii au suferit, de asemenea, de un mai blând. boală numită variola bovină pe care o luau de la vaci. Edward Jenner a fost un medic englez care a observat că oamenii care avuseseră variola bovină suferea rar de variola. Jenner era convinsă că infecția cu variola bovină îi protejase într-un fel pe acești oameni. În 1796, Jenner a făcut un experiment pe un băiat pe nume James Phipps. A introdus infecția cu variola bovină într-o tăietură pe cea a băiatului braţ. Phipps s-a îmbolnăvit de variola bovină pentru o vreme și apoi și-a revenit. Mai târziu, Jenner l-a infectat pe Phipps cu variola și a așteptat. Phipps nu a luat niciodată variola pentru că variola vacii îl protejase. Acest a fost primul exemplu de vaccinare. Descoperirea lui Jenner a făcut o diferență enormă asupra sănătății lumea. În zilele noastre, oamenii sunt vaccinați împotriva multor boli. După un program mondial de vaccinare de către World Health Organizație, variola a fost în cele din urmă eradicată în 1980.


Molabilir1: Ms
Răspuns de helpallofyouu
0

Răspuns:

CLIL

Istorie

Vaccinare

comuna si multe persoane au murit de la asta. daca persoanele supravietuiau, ei erau in secolul al 18-lea (XVIII), o boala oribila numita variola era lasata cu niste semne ingrozitoare pe corpurile sale. Oamenii de asemenea au suferit de o boala mai blanda numita variola vacii, preluata de la vaci.

Edward Jenner a fost un doctor englez care a observat ca persoanele care au avut variola vacii rar au suferit de variola. Jenner era convins ca infectia variolei vacii a protejat aceste persoane intr-un fel.

In 1976, Jenner a facut un experiment pe un baiat tanar numit James Phipps. A introdus infectia variolei vacii intr-o taietura de pe mana baiatului. Phipps s-a imbolnavit de variola vacii un timp iar apoi si-a revenit.

Mai tarziu, Jenner l-a infectat pe Phipps cu variola si a asteptat. Phipps niciodata nu a facut variola deoarece variola vacii l-a protejat. Acesta a fost primul exemplu pentru vaccinare.

Descoperirea lui Jenner a facut o diferenta enorma sanatatii lumii. In zilele noastre, oamenii sunt vaccinati impotriva multor boli.

Dupa o vaccinare la nivel mondial a fost intr un final facuta in 1980.

spor la scris!!:)))

Alte întrebări interesante