Limba română, întrebare adresată de sueshi2000123, 8 ani în urmă

Cn ma poate ajuta va rog dar sa fie cu 3 argumente comentarea citatului de mai jos va rog frumos...îi mulțumesc din suflet celui ce ma ajută❤❤❤❤

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GiurcaS
0

Răspuns:

Citatul dat are menirea de a gasi o definitie precisa si cat mai adevarata a culturii romanesti prin valorificarea trasaturilor prezentului, prin raportarea la trecut, cat si prin prisma valorilor personale ale autorului.

In primul rand, chiar in deschiderea citatului domnul Grigore Leşe subliniaza interpretabilitatea cuvantului cultura numindu-l "pretentios". Cu toate acestea se incearca mentinerea unei note reale asupra viziunii culturii, avand drept suport prezenta intrebarilor retorice.

In al doile rand autorul neaga posibilitatea  neamului nostru de a avea o cultura mare, prin comparatie, probabil cu a altor tari vizitate de acesta.  Astfel are puterea de a realiza o viziune cat mai obiectiva, clasificand cultura noastra ca fiind una "medie".

In al treilea rand, domnul Leşe recunoaste evolutia neamului, prin observatia trairii intr-un neam mai mare, astfel sunt creionate efectele timpului asupra poporului. Disparitia granitelor atat in plan material, cat si in cel spiritual duce la stergerea urmelor "trairii zonale".

In concluzie citatul are o insemnatate bogata, in principal urmarindu-se descrierea si clasificarea reala a culturii romanesti,  fiind adresat cu pura sinceritate pentru apartinatorii acestui neam, cat si pentru ceilalti.

Alte întrebări interesante