Matematică, întrebare adresată de par, 10 ani în urmă

Combinari de 2013 luate cate 2012-combinari de 2013 luate cate 1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Miky93
6
C^{2012}_{2013}-C^{1}_{2013}= \frac{2013!}{2012!*(2013-2012)!}- \frac{2013!}{1!*(2013-1)!}= \\ \\ = \frac{1*2*3*.....*2012*2013}{1*2*...*2012*1!}-\frac{1*2*3*...*2012*2013}{1*2012!}= \\ \\ =\frac{2013}{1}-\frac{2013}{1}= 0
Răspuns de faravasile
1
Cu formula

C_n^k=C_n^{n-k}, obținem:  C_{2013}^{2012}=C_{2013}^1, deci diferența lor este egala cu zero.
Alte întrebări interesante