Limba română, întrebare adresată de blondutzatah1, 7 ani în urmă

Comentariu la strofa a doua din “Lumineze Stelele” de Mihai Eminescu ?? Stie cinevaa ??


mateialexandru99: Nu stiu daca te va ajuta , dar am scris asta .
mateialexandru99: "Luminează stelele" este un poem scris de Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți poeți români. Strofa a doua din acest poem prezintă o imagine idilică a naturii, descriind splendorile stelelor care luminează întunericul nopții. Strofa începe cu versul "Luminează stelele în văzduhul senin", care descrie stelele care strălucesc în cerul senin al nopții.
mateialexandru99: Versul următor "Și-n pădurea-ncremenită", descrie un peisaj natural, o pădure care este încremenită în noapte, în acest moment de liniște și pace. Versul "Luna-n ape se oglindește" descrie o imagine a lunii care se reflectă în apa, ceea ce creează o imagine frumoasă și contemplativă.
mateialexandru99: Versul "Și-n vântul ce-nțețește" sugerează că vântul este încă activ și înțețește în noapte, creând un contrast cu liniștea descrisă în versurile anterioare. Ultimul vers "E trist și singur pe lume" adaugă o notă de melancolie la imaginea idilică, sugerând că, deși natura este frumoasă, există o tristețe și singurătate care plutește în jurul nostru.
mateialexandru99: Acesta strofa aduce o imagine a naturii serene, dar în același timp, introduce ideea de singurătate și melancolie, creând un contrast puternic și adăugând profunzime la poem.
mateialexandru99: Acum desigur , nu scrie mot a mot tot ce am scris eu , plus ca m-am grabit si nu am scris un comentariu complex ca nu am timp , dar sper sa fie un model pe care poti tu sa-l dezvolti adaugand idei de la tine . Mai schimbi si din cuvinte , pui sinonime dar ai grija sa nu pierzi ideea .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mateialexandru99
0

Răspuns:

"Luminează stelele" este un poem scris de Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți poeți români. Strofa a doua din acest poem prezintă o imagine idilică a naturii, descriind splendorile stelelor care luminează întunericul nopții. Strofa începe cu versul "Luminează stelele în văzduhul senin", care descrie stelele care strălucesc în cerul senin al nopții.

Versul următor "Și-n pădurea-ncremenită", descrie un peisaj natural, o pădure care este încremenită în noapte, în acest moment de liniște și pace. Versul "Luna-n ape se oglindește" descrie o imagine a lunii care se reflectă în apa, ceea ce creează o imagine frumoasă și contemplativă.

Versul "Și-n vântul ce-nțețește" sugerează că vântul este încă activ și înțețește în noapte, creând un contrast cu liniștea descrisă în versurile anterioare. Ultimul vers "E trist și singur pe lume" adaugă o notă de melancolie la imaginea idilică, sugerând că, deși natura este frumoasă, există o tristețe și singurătate care plutește în jurul nostru.

Acesta strofa aduce o imagine a naturii serene, dar în același timp, introduce ideea de singurătate și melancolie, creând un contrast puternic și adăugând profunzime la poem.

Explicație:

Alte întrebări interesante