Limba română, întrebare adresată de marcuana372, 8 ani în urmă

comentati afirmatia:​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
7

"Viață nu sunt zilele ce vin și trec, ci ceea ce simțim, gândim și facem în trecerea lor."

de Ioan Slavici

    Din punctul meu de vedere, afirmația scriitorului Ioan Slavici este una corectă, fiind în acord cu ideile mele asupra sensului vieții.

     Pe de o parte, sensul vieții ar fi unul mult prea sec dacă aceasta ar fi limitată doar la trecerea obișnuită a zilelor, a momentelor, fără ca omul să culeagă din trecerea lor învățăminte, simțiri, gânduri pe care să le transforme în amintiri plăcute. De exemplu, în textul literar "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade, ne este conturat un narator personaj care pune preț pe ceea ce a simțit, pe ceea ce a gândit și a observat chiar și în trecerea obișnuită a zilelor de adolescent, găsind un sens deosebit acestora, romanul fiind în continuare unul de referință pentru viața elevilor adolescenți și din acest motiv.

     Pe de altă parte, inerția zilelor este lipsită de substanță, oferind omului doar mediocritatea lumii și nu substanța înălțătoare a acesteia, prin observația celor ce se petrec în jur. Observând în ansamblu și în detaliu evenimentele din viață, omul ajunge să acumuleze o experiență și o înțeleptciune emoțională importantă, precum în textul "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" de Camil Petrescu, în care personajul Ștefan Gheorghidiu trece prin mai multe etape ale vieții, exprimentând și observând atât latura amoroasă a vieții, cât și cea tragică, reprezentată de război, devenind un om mai înțelept, mai bogat în trăiri, fie ele bune sau rele.

      În concluzie, sunt de acord cu punctul de vedere al lui Ioan Slavici, viața fiind un ansamblu de trăiri, gânduri și simțiri profunde, nu doar o trecere seacă a zilelor.

       

╔═════♡    

Succes!    

╚═════♡

Alte întrebări interesante