Limba română, întrebare adresată de sh432, 9 ani în urmă

Comentati afirmatia lui Ion Druta in 8 enenturi:
"Pamintul, istoria si limba sint, in esenta, cei trei stilpi pe care se tine neamului"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IsabelaMaria
238
"Pamintul, istoria si limba sint, in esenta, cei trei stilpi pe care se tine neamului" . Aceasta afirmatie este spusa de Ion Druta gandindu-se la cele mai importante lucruri pe care le are o natiune . Pamantul : reprezinta teritoriul pentru care stramosii nostri s-au luptat, pentru a ni-l darui noua, generatiile care vom avea grija de el si care vom lupta pentru el daca va fi nevoie . Istoria : toti acei regi,domnitori, soldati si nu numai , care au lasat amprenta pe tara noastra, o amprenta ce nu va putea fi stearsa foarte usor . Istoria este unul dintre lucrurile cu care ne putem mandri , sau jena . Limba : este ceea ce ne-au daruit marii literaturii , care au scris despre patria noastra, care au facut ca numele nostru de "romani" sa fie rostit cu mandrie . Toate acestea, la un loc formeaza tara noastra , stalpii nostri . Fara acestie, n-am sti de unde venim ,cine ne-au aparat, cine ne-au tradat , n-am sti cine suntem : cel mai important lucru !     (sper ca te-am ajutaat :) )

sh432: multunesc
sh432: multumesc*
IsabelaMaria: :)
Răspuns de mariusdarius07
69


aceasta sintagma sugereaza faptul ca pamantul ,istoria si limba sunt acele ingrediente la reteta de formare a temeliei unei natii marete.

aceste mari elemente stau la baza fundatiei unui adevarat neam.

totodata noi putem spune ca acestea joaca un rol foarte important in viata de zi cu zi a noastra.

pamantul sugereaza spatiul care a fost creat de Dumnezeu.

istoria cuprinde toate amintirile stramosilor pe care le-au lasat in urma si care sunt transmise cu sfintenie mai departe.

limba este o insiruire de mai multe cuvinte rostite sau scrie cu multa mandrie.

daca unul dintre acestea ar disparea,nu am stii cine suntem si in primul rand cum de existam intr-o astfel de lume misterioa si fara prea multe raspunsuri.

Alte întrebări interesante