Studii sociale, întrebare adresată de alpacino12acowou4b, 8 ani în urmă

Comentați afirmațiile:
a) Elementul component de bază al grupului sunt membrii.

b) Comunicarea reprezintă interacțiunea socială prin sistemul de simboluri și mesaje. Este corectă egalitatea: Mai multă comunicare= Comunicare mai bună? De ce da? De ce Nu? Dați un exemplu pentru a susține răspunsul vostru.

c) Comunicați cu oamenii așa cum ați vrea voi să fiți tratat dacă ați fi în locul lor.

d) Majoritatea oamenilor își amintesc ce făceai, nu ce spuneai.

e) Nu există comunicare eficientă fără respect.

E un exercițiu de clasa a X-a economic. La materia "Etică și comunicare profesională". Mulțumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Storm666
30
a ) Este element de baza pentru ca daca nu erau membrii nu exista nici grupul. Un grup are peste 4 indivizi.
 b) Sa comunici mai mult nu inseamna ca si comunicarea este calitativa. De ex : o persoana care spune foarte multe lucruri  , iar tu nu intelegi nimic din ceea ce incearca sa transmita. Comunicarea este buna atunci cand mesajul pe care vrei sa-l transmiti este concis si corect exprimat , neavand legatura cu cat de mult ai comunicat.
c) Este important sa comunicam cu oamenii , dar suntem indivizi diferiti si asta face ca si comunicarea sa fie diferita. Cu mine o persoana o sa vorbeasca diferit fata de cum vorbesc eu cu alta persoana.
d)Oamenii isi aduc aminte ce faceam pentru ca  avem tendinta sa retinem mai usor imaginiile vizuale decat cele auditive. O sa reti mai bine o faza dintr-un film decat o relatarea a unui eveniment.
 e)In comunicare trebuie sa existe respect  , mai ales cand cineva vorbeste tu trebuie sa astepti sa-si termini idea , nu sa o intrerupi.  Bafta !
Alte întrebări interesante