Istorie, întrebare adresată de covaciandreea, 8 ani în urmă

comentati ceea ce spunea Anne Frank in jurnalul ei: Hartia este mai rabdatoare decat oamenii. ...............
DAU COROANA!Am nevoie acum,in seara asta de rapuns!
Holocaust

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Neroina1
6

Răspuns:

În opinia mea, afirmaţia "Hârtia este mai răbdătoare decât oamenii.", cu care Anna Frank, un nume cunoscut azi în toate colțurile lumii, îşi începe jurnalul în 12 iunie 1942, este adevărată, deoarece câteodată ești copleşit de atâtea sentimentele, gânduri nerostite şi fiindcă poate ești introvertit sau nu te poţi deschide în faţa unor persoane, fiecare are propria lui metodă de a se elibera de toate acele frustrări, gânduri.

Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care Anna Frank scrie Jurnalul, care a schimbat percepţia lumii faţă de nazism, dând un chip, o voce, un nume milioanelor de victime inocente ale barbariei naziste. Celebritatea Jurnalului a fost sporită, neîndoilnic, de adaptările teatrale și cinematografice, de faptul că a devenit materie de studiu în multe școli din lume, a fost obiectul unor analize subtile, dar și ținta unor vehemente atacuri.

În citat, oamenii sunt comparaţi cu hârtia, un lucru material, care nu are sentimente, nu poate vorbi, nu te poate sfătui, dar te poate ajuta să te descotoroseşti de toate acele gânduri, stări sufleteşti unele poate prea personale pentru a putea fi spuse unei persoane, care te judecă pe loc, fiindcă, cuvintele dor. Acestea aruncate nepotrivit, aşa la nervi, unei persoane mai sensibile, emotive, o rănesc pe aceea persoană.

Dar, acum depinde şi de firea fiecărei om, căci cu toţii suntem diferiţi. Unii dintre noi sunt mai vorbăreţi, enervanţi, care nu au niciodată răbdare să ducă un lucru până la capăt, d-apoi să mai asculte şi frāmântările, problemele zilnice ale unei persoane, aceea fiind nevoită să se descarce de toate acelea astfel decât prin comunicare. Iar alţii, sunt mai înţelegători, înţelepţi, mai puțin vorbăreţi, fiind astfel buni ascultători, prieteni adevăraţi care te pot sfătui, ajuta, depinde şi de problema pe care o ai.

Prin urmare, este câteodată necesar să te poți elibera scriindu-ţi toate gândurile pe o foaie de hârtie, decât să i le spui cuiva care te poate răni, dar mai există şi varianta, în care prin comunicarea cu alte persoane mai înţelegătoare îţi poţi rezolva problemele.


covaciandreea: multumesc mult!iti dau imediat coroana
Neroina1: Cu plăcere! Mulţumesc şi eu
covaciandreea: nu imi da optiunea de a iti da corosna,mai incrrc si mai tarziu
covaciandreea: coroana*
covaciandreea: incerc*
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă