Limba română, întrebare adresată de user105, 8 ani în urmă

Comentați citatele :

1. Iubirea este elixirul vital, izvorul sanatatii, al puterii si al energiei pentru fiecare om. (Prentice Mulford)
2. A iubi inseamna a simti nevoia sa te darui. (Octavian Paler)
3.Iubirea este stralucirea care preschimba praful vietii cotidiene intr-o ceata aurie. (Elinor Glyn)
4.Iubirea, ca si lumina, nu ramane ascunsa. (Rabindranath Tagore)
5.Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta. (Osho)
6. Iubirea nu tine de morala si nici de varsta. (Victor Duta)

VĂ ROG FRUMOS , îmi trebuie niste răspunsuri cât mai complexe , si cât mai mult.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
3

Răspuns:

Buna! O sa incerc sa iti raspund:

1. Iuirea fiind sentimentul sublim pe care oamenii il impartasesc, stiut fiind faptul ca intr-o relatie de iubire sunt intotdeuna doi, intr-adevar aceasta este considerata un adevarat izvor de energie, putere si sanatate. De ce se spune astfel? Simplu! Cand iubesti, iar iubirea este impartasita, simti ca zbori, ca poti face absolut orice iti propui, ca ai energia necesara si puterea pentru acest lucru!

2. Intr-adevar Octavian Paler, un filozof si mare om de cultura, atribuie iubirii nevoia de a te darui ( atentie! ) nu in sens trupesc, ci cel spiritual, sufletesc, care are puterea de a darui, de a iubi, de a intelege, de a jertfi.

3. Dragut citat! -  printre alte activitai cotidiene ale noastre ale tuturor, aceasta romanciera britanica asemuie iubirii stralucirea cetii aurii. Adica, cei doi indragostiti, pot fi invaluiti ca intr-o ceata aurie a iuburii lor( rupti parca de realitate), chiar in miezul activitatilor "prafuite" cotidiene, fara a tine cont de "murdarirea" iubirii de diverse actiuni, persoane, situatii.

4. Mare filozaf si scriitor bengalez, Rabindranath Tagore vede in iubire LUMINA, avand in vedere viziunea sa poetica magnifica. Adevarat ca, iubirea  este considerat o lumina, deoarece asa cum si Biblia spune nu minte, nu tradeaza, se jerfteste, nu se lauda etc, iar acestea nu pot fi ascunse ochilor, oricat s-ar incerca! O iubire pura si adevarata, intotdeuna invinge raul, prefacatoria, minciuna, barfa, neramanand ascunsa! ( sunt destule trimiteri in literatura universala ale acestei iubiri -  Tristan si Isolda, Orfeu si Euridice, Romeo si Julieta, Marguerite Gautier si Armand Duval - Dama cu camelii etc)

5. Daca citim cu atentie acest citat al unui guru  si invatat indian, putem da un alt inteles iubirii si naume: nu trebuie sa fii neaparat indragostit pentru a fi "medicament" celuilalt, insa poti sa privesti iubirea din akt unghi-  psihologic, religios, mediacal! Orice suferind ( indiferent de "boala" pe care o are), daca este inconjurat si tratat cu dragoste si empatie  de cei din apropierea lui, are sanse de vindecare! - asa as vedea eu acest citat!

6. Intr-adevar, daca aprofundam acest citat putem spune ca suntem de acord cu el, fiindca iubirea, acest sentimentminunat si magic, poate apare la orice varsta, netinand cont de morala ( desi as spune ca intr-o oarecare masura tine cont!).  Ramane de neinteles cum iubirea se poate manifesta la tinerete, maturitate sau senectute, bineinteles in moduri diferite! Diferenta de vartsa intre 2 indragostiti poate avea frumusetea aparte a relatie trainice sau mai putin trainice ( si din nou poti face apel la cazuri pe care sunt convinsa ca le stii- relatia  dintre  Irinel Columbeanu si Monica Gabor sau Viorel Lis si Oana Lis)

Explicație:


user105: Mulțumesc mult!
Komisarul: pentru putin!
user105: Te rog foarte frumos , am nevoie de ajutor la ultima întrebare postată la română, mă poți ajuta te rog?
Alte întrebări interesante