Limba română, întrebare adresată de bub31, 8 ani în urmă

Comentați destul de amanuntit in 15 rânduri acest citat :"aşa cum din zecile de combinaţii cu şapte litere ale unui lacăt secret, una singură deschide spre interior.”. din cartea ultima noapte de dragoste, întâia noapte de razboi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicoletabounegru2006
0

Răspuns:

cred că acest citat exprima adevărată cale prin care cineva poate să ajungă la inima cuiva. poate descopere ceea ce el nu vrea sa arate lumii, ceea ce îl face om, ceea ce îl face să fie om. nu toți oamenii îsi dezvăluie adevărata identitate , și-o depozitează inountru , și pe dinafară lăsa doar ura , dar trebuie sa sapi adânc în interiorul lui și să-i lași sentimentele sa vorbească pentru el , nu ura și invidia

sper că ți-a plăcut


bub31: Nu poti sa mai adaugi cate ceva? Sa fie putin mai mare:)
Răspuns de Valdanet
0

Citat din "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" de Camil Petrescu: "aşa cum din zecile de combinaţii cu şapte litere ale unui lacăt secret, una singură deschide spre interior”.

Sufletul omului este foarte greu de descifrat, dar cel mai greu este de înțeles femeia, cu felul ei neprevăzut de a se comporta, de a se manifesta.

O femeie complicată nu poate fi descifrată de către un bărbat neexperimentat și brutal, pentru că el nu o poate înțelege și satisface pe deplin.

Prin personajul principal din acest roman, scriitorul, prin acest citat, vrea să arate dificultatea înțelegerii sufletului femeiei iubite, care, pe zi ce trece, alunecă din viața lui fără să o înțeleagă.

Un lacăt cu un cifru de șapte cifre ascunde o mare comoară și dacă una dintre ele nu este făcută corect, lacătul nu se va deschide. Tocmai acest adevăr este în acest citat.

Cum una din cifre, adică una din tainele sufletului nu este știută, sufletul femeie iubite din acest roman nu poate fi descifrat.

Inima unei femei este schimbătoare și mereu vrea ca cele "șapte litere" să fie ori foarte bine știute, ori ghicite, pentru ca, astfel, inima ei să se deschidă pentru a-i afla comoara din ea, iubirea.


bub31: Multumesc din inima!!!
Valdanet: Cu mult drag! ⚘
Alte întrebări interesante