Limba română, întrebare adresată de stassahul, 9 ani în urmă

Comentati in 12-14 rinduri: "Pentru mine limba romana e distanta dintre inima si umbra ei, care se numeste suflet" (Fanus Neagu). La nivel de clasa IX-a va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
70
                       Limba romana  înseamna cultura poporului roman de la istorie,obiceiuri si traditii ,stramosi  iar trupul ei se leaga puternic  în cuget ,simtiri, si spirit  de limba. Astfel  limba romana pentru autor este o comoara atat de pretuita ,si de iubita asa cum  omul îsi pretuieste  inima legatura lui cu sufletul si viata. Aceasta comparatie  ne arata ca pentru autor limba romana înseamna ceva sfant ,drag, legatura  dintre stramosi si generatiile de romani ce vor dainui peste ani. Limba romaneasca este cea careia i s-au închinat  stramosii nostrii este singura avutie ce ne-a ramas de la ei iar noua generatiilor actuale si viitoare ne ramane datoria de a o pazi cu strasnicie si de a o face împarateasa sufletului nostru asa cum a facut-o si autorul.
      Oricat de bine,oricat de greu ne va fi vreodata ne regasim cu totii în templul limbii romanesti.
Răspuns de Utilizator anonim
48
Limba romana este tezaurul poporului roman.Limba noastra este un dar de la stramosii nostrii daruit din generatie in generatie.Limba noastra este pretioasa pentru ca alta ca ea nu mai exista.Da,limba a fost comparata cu ceva pretios si iubit,cu inima.Oamenii isi pretuiesc sufletul.Asa ca autorul,iubind limba romana a facut aceasta comparatie minunata!Limba noastra trebuie sa ne fie draga mereu pentru ca este ceea ce ne defineste pe noi si tara noastra scumpa.Si cu bune si cu rele aceasta este limba noastra care este mereu o comoara care trebuie trasmisa urmasilor,nu uitata!
Alte întrebări interesante