Limba română, întrebare adresată de zzzz1234, 9 ani în urmă

Comentati intrun eseu de maxim o pagina afirmatia A citi inseamna a descoperi calea de acces la sufletul cartilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de megamihaela00
43
Traim intr-o lume care se schimba permanent si iata cum informatia ne invadeaza pe de o parte viata si pe de alta suntem dependenti de informatii. Cum reusim sa facem fata acestei explozii de informatii unde varful de lance este internetul dar si cartile pe suport de hartie vor ramane un bogat izvor de cunoastere. Trebuie sa ne adaptam, din pacate inadaptatii platesc destul de mult incapacitatea lor de a face fata schimbarii. Schimbarea vine din noi, din dorinta noastra de a ne depasi limitele si de a duce o viata mai buna in principiu. Fiecare isi doreste in mod deosebit independenta financiara, dar ea este foarte greu de obtinut prin simplu fapt ca intotdeauna va exista aceasta inechitate sociala in care unii vor fi saraci si unii vor fi bogati. Poate doar o revolutie spirituala demna sa schimbe ordinea sociala poate sa ne faca pe toti dedicati cunoasterii depasind conditionarea materiala. Nu am intalnit multe persoane care sa se fi schimbat, am intalnit persoane care au incercat si de ce nu au reusit sa se mai  cizeleze. Dar o schimbare reala este foarte greu de realizat poate si pentru faptul ca nu este necesara in totalitate. Scopul dezvoltarii personale este sa fim noi insine si sa ne folosim la maxim talentele si abilitatile cu care natura ne-a inzestrat nu sa renuntam la ele pentru a copia un prototip. Schimbarea vine treptat astfel incat noi o acceptam la fel pe segmente, ne contaminam cu schimbarea pana ea devine parte din noi. Revin la cititul cartilor, exista tehnici clare si verificate care ne duc pana la peste 1000 cpm dar oare cati din noi avem vointa sa mergem pana acolo ? Cati dintre noi suntem destul de perseverenti incat sa investim in noi jumatate de ora pe zi. Foarte putini, gasim sa facem orice altceva mai putin sa investim in noi. Cred ca de aici incepe totul din constientizarea faptului ca e necesar sa ne schimbam. E necesar sa invatam sa citim rapid si sa retinem cat mai mult din ceea ce citim. E necesar sa avem un avantaj in fata celorlalti. Daca un coleg de-al nostru, un prieten castiga de 5 ori mai mult ca noi asta nu inseamna ca munceste de 5 ori mai mult sau ca este de 5 ori mai inteligent. E posibil sa fie doar cu putin mai bun ca noi dar acea cantitate infima de calitate face diferenta. Si daca noi am investi in noi zilnic sau macar o data la cateva zile si ne vom dezvolta si noi abilitati astfel incat sa castigam de cateva ori mai mult decat acum nu merita investitia. Eu zic ca da. Nu trebuie decat sa luam decizia si sa o tinem, sa ne tinem de program si sa credem ca vom obtine ceea ce ne dorim cu adevarat. Flexibilitatea, succesul personal, adaptarea si reusita in tot ce intreprindem.

zzzz1234: Da rezumatul poti sal scrii ?
megamihaela00: Lectura în viața adolescentului este primordială pentru că îl formează așa cum nimic altceva nu cred că reușește. Din păcate tot mai puțini adolescenți citesc lectură particulară în timpul lor liber. Unii din lipsa timpului, altora pentru că nu le place această activitate, iar alții sunt atrași de calculator și nu de cărți. Dacă un tânăr nu citește este în primul rând vina părinților. Copiii trebuiesc învățați încă de mici cu acest obicei. Uneori chiar obligați. Pentru că un copil neîndrumat, fo
megamihaela00: . Pentru că un copil neîndrumat, foarte rar va face o astfel de activitate din propria inițiativă, de aceea este bine să le insuflăm de mici copiilor noștri iubirea pentru lectură.
Un copil neîndrumat de părinți foarte târziu își va cunoaște vocația și pasiunea pentru ceva, de aceea este bine să facem tot ce ne stă în putință pentru a călăuzi copilul către activități care să îl formeze frumos ca om.
Alte întrebări interesante