Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Comentati motivele :
-Timpul devorator al vietii
-Prezentul etern
-Continuitatea vietii umane
-Spatiu dublu al soarelui
-Vesnica reinnoire
-Esenta valorilor spirituale
-Perpetuarea valorilorInelul structural

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
4
-Timpul devorator al vietii
  Timpul a fost si va fi mereu un dusman al vietii. Timpul nu ne va fi niciodata prieten, ne aminteste mereu ca noi suntem doar trecatori prin viata. Pe de alta parte, timpul aduce uitarea si alinarea suferintelor noastre. Nu ne putem opune trecerii timpului.
      Multi poeti abordeaza tema timpului, dar parca niciunul  ca Eminescu. La el timpul este omniprezent.

- Prezentul etern
       Putem lua ca exemplu poezie eminesciana. Pentru Eminescu timpul real ar fi prezentul. In poezia ,,Cu maine zilele iti adaugi'' afirma ,,avem mereu in fata ziua de astazi''. Cu alte cuvinte timpul e ireversibil si ar trebui sa traim din plin prezentul.
       Prezentul etern l-ar putea reprezenta si arta sau poezia. Aceste sunt marturii clare ale prezentului si sunt eterne.

- Continuitatea vietii umane
   Nasterea si evolutia societatii umane este iar o tema larg dezbatuta.

- Spatiu dublu al soarelui
  In primul rand el se infatiseaza ca o manifestare a divinitatii. Soarele este si simbol al luminii, al caldurii si al verii. In poezia eminesciana soarele inseamna forta vitala a Universului, deoarece fara razele lui Planeta ar ingheta. 

- Vesnica reinnoire
   Natura pentru Eminescu este aducatoare de moarte dar nascatoare de viata prin vesnica rotire. Natura este vesnica prin aceasta reinoire, iar omul cauta o cale de acces spre eternitate.

- Esenta valorilor spirituale
        Eminescu trateaza si problema omului de geniu care de regula traiste intru mediu ostil adevaratelor sale valori spirituale. Deoarece este mereu un neinteles prefera sa se refugieze in vis, o alta tema foarte intalnita in poezia eminesciana.

- Perpetuarea valorilor. Inelul structural
       Inelul structural urmăreşte un mod unitar de explicare a proceselor fizice, biologice, informaţionale, mentale şi psihologice printr-un model filosofic. Acesta este şi un model al unităţii materiale a lumii.
       Perpetuarea valorilor a fost mereu o problema a omenirii, inca din antichitate. Dar, parca ca Eminescu nimeni nu dezbate aceasta problema. Il deranjeaza foarte mult ca adevaratele valori nu sunt apreciate asa cum ar trebui de fapt.
Alte întrebări interesante