Limba română, întrebare adresată de ilincaa585, 8 ani în urmă

Comentați rolul paralelismului sintactic din cele două secvenţe:

[. ] Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să tac. Ametitoare apă, ce limpede te clatini! Mă simt legat prin sete de vietatea care va muri La ceas oprit de lege şi de datini.

[. ] Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să beau. Ameţitoare apă, ce-ntunecat te clatini! Mă simt legat prin sete de vietatea care a murit La ceas oprit de lege şi de datini. . Explicaţi asemănările şi deosebirile acestor situaţii paralele, porning initiatic, care presupune interdicţie totală înainte de cunoaştere şi p- rea lucrurilor (iniţierea" propriu-zisă), inclusiv înţelegerea şi delimita binelui de rău, acum ambele cunoscute băiatului. ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de imsomlg43
1

Comentați rolul paralelismului sintactic din cele două secvenţe:

[. ] Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să tac. Ametitoare apă, ce limpede te clatini! Mă simt legat prin sete de vietatea care va muri La ceas oprit de lege şi de datini.

[. ] Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să beau. Ameţitoare apă, ce-ntunecat te clatini! Mă simt legat prin sete de vietatea care a murit La ceas oprit de lege şi de datini. . Explicaţi asemănările şi deosebirile acestor situaţii paralele, porning initiatic, care presupune interdicţie totală înainte de cunoaştere şi p- rea lucrurilor (iniţierea" propriu-zisă), inclusiv înţelegerea şi delimita binelui de rău, acum ambele cunoscute băiatului. .

Paralelismul sintactic din cele două secvențe constă în repetarea aceleiași structuri sintactice în ambele propoziții. În prima secvență, structura sintactică este "Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să tac" și în a doua secvență, structura sintactică este "Spun tatii că mi-i sete şi-mi face semn să beau".

În ambele secvențe, băiatul spune tatălui că are sete și tatăl îi face semn să facă ceva (să tacă în prima secvență și să bea în a doua secvență).

De asemenea, ambele secvențe conțin metafora "mă simt legat prin sete de vietatea care va muri/a murit" care sugerează că băiatul se simte înrudit cu o ființă vie care va muri sau a murit.

În ceea ce privește diferențele dintre cele două secvențe, în prima secvență apa este descrisă ca "limpede" în timp ce în a doua secvență este descrisă ca "întunecată". De asemenea, în prima secvență băiatul este încă în procesul de inițiere, în timp ce în a doua secvență a terminat procesul de inițiere și cunoaște acum diferența dintre bine și rău.

Alte întrebări interesante