Limba română, întrebare adresată de NastikaLove, 9 ani în urmă

Comentati va rog secventa:,Numa-n zarea departata suna codrul de stejari."(figurile de stil identificate si explicate,tipuri de imagini,impresia creata,comentare)
Dau multe puncte!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cornelaspatalau
1
In secventa citata,autorul,prin intermediul vizualului si auditivului, ne transmite dragostea autorului pentru natura si pentru vietuitoare. Figurile de stil:epitet(zarea indepartata), metafora(suna codrul de stejari), indica faptul ca un om care "asculta natura", se bucura de aceasta

Utilizator anonim: Zarea poate fi indepartata...nu e epitet!
cornelaspatalau: epitetul= o insusire
Utilizator anonim: O insusire ...dar inausire de tipul fantasticului
Utilizator anonim: Nu al realtitatii
cornelaspatalau: Crede-ma....sunt f bun la romana
Utilizator anonim: Esti olimpic?
Răspuns de Utilizator anonim
2
Presupun ca aceasta segventa e preluata dintr-o creatie lirica. Incepem: Versurile acestei poezii scrise de ...(nu ai specificat) seminifica,opera transpusa in planul creatiei , o gama variata de figuri de stic si imagini artistice valorificand astfel limbajul expresiv. Personificare "Suna codrul de stejari " confera accente lirice de o mare forta sentimentala.(aceasta este singura fig.de.stil) Emotiile autorului creeaza un univers cu o cursivitate deosebita iar atmosfera lirica este de uimire si admiratie.In concluzie,acesta este un text literar deoarece poetul apeleaza la viziunea si transfigurarea artistica ,dominand tehnicile aluzive si asociative de o mare forta de sugestie ce se adreseaza sensibilizarii cititorului. Sper ca esti multumita , am dat tot ce e mai bun din mine !!! :))
Alte întrebări interesante