Limba română, întrebare adresată de cozariucr27, 8 ani în urmă

Comentați versurile poeziei Lasă-mi, toamnă... de Ana Blandiana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ericytboss
1

Răspuns:

Poezia "Lasă-mi, toamnă..." de Ana Blandiana este o poezie despre tristețe și despre pierdere. Versurile sunt pline de emotie și reflectă sentimentul de durere al autorului.

In versurile "Lasă-mi, toamnă, vălul tăcerii să-l pun / Pe un suflet de copil ce-aș vrea să-l dorm / Să-l-aduc în lumea visurilor mele / Să-l învăț să viseze cu ochii deschiși", autorul își exprimă dorința de a proteja un suflet de copil și de a-l ajuta să viseze. Aceste versuri sugerează o atitudine protectoră față de copilărie și de inocență.

Versurile "Lasă-mi, toamnă, să mai prind rădăcini / Într-un pământ în care-am început să mor / Și să mai cresc o dată, ca un copac nou / Și să mai înfloresc o dată, ca un trandafir" exprimă dorința autorului de a-și regăsi rădăcinile și de a renăște din propria durere. Aceste versuri sugerează o dorință de a reînvie și de a începe din nou, de a înflori după o perioadă dificilă.

In finalul poeziei, versurile "Lasă-mi, toamnă, să mă mai joc / Într-un joc al copilăriei ce-am pierdut" reflectă tristețea autorului pentru ceea ce a pierdut și dorința de a se întoarce în trecut, în copilărie. Aceste versuri sugerează o dorință de a se elibera de responsabilități și de a se bucura din nou de simplitatea și inocența copilăriei.

In totalitate, poezia "Lasă-mi, toamnă..." de Ana Blandiana este o poezie profundă și emoționantă, care vorbește despre tristețe, pierdere și dorința de a reînvie.

Alte întrebări interesante