Limba română, întrebare adresată de andysmirel, 8 ani în urmă

Comentaza doar acest citat. Mesajul lui.​

Anexe:

andysmirel: 3, 5 enunturi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexein
1

Necesitatea omului de a comunica, de a fi alaturi semenilor, ne face sa intelegem usurinta acestuia in a absorbi cuvintele ce i se adreseaza, dar nu numai.

In genere, fiinta umana are capacitatea de a le interioriza si descoase, in speranta gasirii a noi intelesuri. Iar curios din fire, cu speranta unei noi descoperiri, el are o deosebita placere in a analiza orice simte ca va oferi un rezultat de valoare.

Deoarece cartile servesc cititorilor bucatele de realitate, prelucrare cu grija, truda si suferinta de scriitori, cel ce citeste randurile muncite, se intreaba, in mod firesc, ce se ascunde in spatele literelor, ce experiente si viziuni au nascut potrivirile de cuvinte, sau cum de tocmai el se aseamana atat de izbitor cu unele personaje.

Astfel, nu se poate abtine din a privi intrigat ce e viu si trainic, simtind ca in slove exista un lucru durabil, anume exprimarea conditiei umane. Prin dorinta sa de cunoastere, acele cuvinte prind valoare si semnificatie, devenind astfel capabile sa ii influenteze viata si deciziile.

Concluzionand, putem afirma ca usurinta cuvintelor de a ne influenta este strans legata de necesitatea omului de a se exprima si comunica, alaturate curiozitatii lui niciodata impacate.

Alte întrebări interesante