Limba română, întrebare adresată de Catalan, 9 ani în urmă

Comenteaza afirmatia : " Limba nu este ea oare Trecutul spre a-l retrăi prin cuvinte, nu este oare Prezentul spre a-l trăi onorabil, nu este oare Viitorul spre a fi scrutat şi atins?" (V. Banaru) va rog repede si ceva bun

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokolino19
4
Limba unui popor, a unei nații este cea mai de preț comoară. . Zămislită de-a lungul veacurilor limba redă zestrea culturală și istoria unui neam. Creațiile umanității se exprimă în timp și rămân arc peste timp cu ajutorul cuvintelor. Trăirile, sentimentele și strădaniile semenilor, ale oamenilor se exprimă cu ajutorul limbii naționale a unui popor. Învățămintele din trecut sunt lăsate moștenire prezentului, dar ele vor constitui o pildă pentru viitor. Suntem datori să păstrăm și să cultivăm permanent limba pe care o vorbim, să o transmitem mai bogată, mai valoroasă generațiilor viitoare.
Răspuns de ste
4
Limba unui popor este reprezentativa pentru cele trei axe ale timpului: de unde venim, ce am devenit, spre ce ne indreptam.Istoria unei natiuni se cladeste pe un fond cultural mostenit in primul rand pe un plan lingvistic."Retrairea trecutului"
inseamna traditiile si cultura unei natiuni povestite prin "viu grai" , adica 'RETRAITE"de catre nepoti si stranepoti doar prin simpla rostire a cuvintelor, adica prin dinamica limbii. "Litera scrisa" a aparut mult mai tarziu decat limbajul oral, si 
si-a "intemeiat "existenta tocmai prin "retrairea cuvintelor" . Cuvantul este cel care pastreaza emotia fiecarui eveniment povestit si repovestit in asa fel incat ideea de tara si de identitate nationala sa fie un permanent testament al poporului.
Alte întrebări interesante