Limba română, întrebare adresată de Crisandelia31, 9 ani în urmă

Comenteaza efectele participarii la nunta a soarelui si a lunii, in calitate de nasi, prezenti simultan la eveniment din basmul Calin(File de poveste) partea a opta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciopeicezarina
3
alaiul participantilor la nunta fetei cu calin este intregit de oaspeti de o mare distinctie, tot aparitii de basm;    "Nunul mare, mandrul soare, si pe nuna, mandra luna". dupa obiceiul nuntii la romani;   "...s-aseaza toti la masa, cum li-s anii, cum li-i rangul", in timp ce; "Lin vioarele rasuna, iara coibza tine hangul".    farmecul momentului sarbatoresc al nuntii imparatesti in mijlocul naturii feerice sporeste prin prezentarea de catre poet a unei alte nunti, aceea a gazelor. lumea maruntelor fapturi adauga imprejurarii veseliw, gratie si umor. imaginatia lui mihai Eminescu uluiete de-a dreptul, creeand scena  nuntirii mirelui "flutur"cu mireasa "viorica". 
Răspuns de DMM2001
11
Efectul participarii simultan la nunta reprezinta faptul ca poezia se bazeaza pe fapte fantastice si se aseamana cu un basm. Cei doi miri au in calitate de nasi pe soare si luna care in viata de zi cu zi nu se intalnesc pe acelasi cer, iar mai multe vietati ale naturii le sunt martori la nunta. De aici se deduce efectul de basm si fantezie.
Alte întrebări interesante