Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Comenteaza, in 6-10 randuri, ultima strofa a poeziei prin evidentierea relatiei dintre ideea poetica si mijloacele artistice.
Aceasta este ultima strofa:
"Liceu,-cimitir
Al tinereţii mele-
În lume m-ai dat
În vâltorile grele,
Atât de blazat...
Liceu,-cimitir
Al tinereţii mele!"


tsorin99: din primele versuri fara sa caut pe internet , remarc stilul lui Bacovia, aaa, este asa ... nu stiu chestii cu sfarsit si rau si negru :)) , e relativ greutz de comentat la el dar nu imposibil :D

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tsorin99
9
pai hai sa vedem ce nu stiu , hmmm......... blazat = indiferent ( nici eu nu stiam :P ).

ASA, si acum comentariul propriu-zis  : 


Potrivit opiniei mele, opera suport , evidentiaza un univers trecut, al unui element ce aparent are ca scop desavarsirea cunoasterii, dar care in viziunea lui Bacovia, capata un alt sens, unul sumbru , ce structureaza ideea ca insasi perioada adolescentei sale este marcata de o trecere , cum insasi poetul afirma ,,atat de blazat''.
In primul rand, remarcam metafotafora ,, liceu-cimitir '' ce corelta cu structura ,,al tineretii mele '' , pune in lumina ideea ca acest element practic i-a rapit timpul, i l-a ocupat, facandu-l incapabil sa remarce universul realitatii, unul diferit fata de cel teoretic, dovada ca la poetul afirma urmatoarele ,,În lume m-ai dat / În vâltorile grele '' , un univers necunoscut.
In alta ordine de idei , repetitia, ,, liceu-cimitir al tineretii mele '' , accentueaza aceasta idee , prezenta in cadrul intregii opere.
In concluzie , consider ca relatia dintre ideea poetica si mijloacele artistice, a fost desavarsita de argumentele expuse anterior.

:)





Utilizator anonim: Merciiiii!!! Daca tie ti s-a parut dificil cred ca iti imaginezi ce am crezut eu :)
tsorin99: e ok, imi face placere orice la romana :D
Alte întrebări interesante