Limba română, întrebare adresată de penugeorgian, 8 ani în urmă

Comentează, în 60-100 de cuvinte, raportul dintre realitate și magie, așa cum se desprinde din secvența: Unii o bănuiesc că o fi găsit vreo comoară... alții, că umblă cu farmece. Odată au vrut s-o calce tâlharii... S-au apucat să-i spargă ușa. Unul dintre ei, ăl mai voinic, un om cât un taur, a ridicat toporul și când a tras cu sete, a picat jos. L-au ridicat repede! era mort... Frate-său a dat să vorbească, dar n-a putut – amuțise.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SarayGrigore08
1

Răspuns:

În secvența " Unii o bănuiesc că o fi găsit vreo comoară...alții că umblă cu farmece. Odată au vrut s-o calce tâlharii...S-au apucat să-i spargă ușa. Unul dintre ei, ăl mai voinic, un om cât un taur, a ridicat toporul și când a tras cu sete, a picat jos. L-au ridicat repede! Era mort...Frate-său a dat să vorbească, dar n-a putut - amuțise." , raportul dintre realitate și magie îl reprezintă îmbinarea acestora în echilibru,fiind prezente atât trăsături realiste precum personajele : flăcăii și soția lui Mânjoală; indicii de spatiu fiind , de asemenea, reale, cât și trăsături fantastice : motivul comirii.

În concluzie opera " La hanul lui Mânjoală " de I.L. Caragiale prezintă îmbinarea realității cu fantasticul prin acțiune și personaje.

Alte întrebări interesante