Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Comenteaza in spatiul rezervat sugestia metaforei "sunt intotdeaua prost dispus" din fraza: Fiindca aici, unde viata e un adevrat inferm, sunt intotdeauna prost dispus.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
27

╔════════♥

  Bună!  

╚════════♥

╔════════♥

  Răspuns:  

╚════════♥

   Metafora "sunt întotdeauna prost dispus" din fraza dată sugerează condiția omului de geniu, omului nefericit în lumea în care trăiește, care nu-și poate găsi locul într-un mediu nociv pentru sine și în care nu se poate simți decât în plus, plictisit și dezinteresat. Astfel, se poate înțelege nevoia clară a naratorului de a-și găsi un loc printre oameni cu interese comune, cu aspirații înalte - un rai și să scape de infernul care-l înconjoară.

 

╔════════♥

  Explicație:  

╚════════♥

➤➤ FIGURILE DE STIL  sunt procedee artistice folosite cu scopul de a oferi textului expresivitate și de a sugera sentimentele, ideile și gândurile eului creator într-un mod unic.    

____________

METAFORA este figura de stil care se remarcă prin trecerea de la sensul propriu la cel figurat al unui cuvânt și oferă însușiri deosebite printr-o comparație subînțeleasă, în care lipsesc termenii specifici (ca, precum).    

╔════════♥

   Succes! 

╚════════♥

Anexe:
Alte întrebări interesante