Istorie, întrebare adresată de AlexandraAndreea13, 8 ani în urmă

Compara activitățile popoarelor antice cu cele ale oamenilor de astăzi, referindu-te la : importanta acelor activități pentru viata oamenilor de atunci și de azi ; Ușurință cu care se realizau/se realizează acele activități atunci și acum.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1053647didi
4
                                                   ATUNCI SI ACUM
           Lumea din trecut isi procura cu greu hrana si apa, pe cand astazi este de ajuns sa ai 10 lei si sa ai un magazin in apropiere. Cu trecerea timpului, lumea a avansat si s-a civilizat. Desigur, acest proces nu putea fi realizat fara vointa adevarata a oamenilor si fara genii, oameni importanti, cei care au avut o influenta importanta asupra dezvoltarii rasei umane. Desi unele popoare din vechime dupa ce ca aveau tot ce le trebuia pentru supravietuirea de zi cu zi, aveau ocazia sa isi satisfaca nevoia de frumos prin muzica, arta si cultura. Astazi, cultura s-a dezvoltat pentru ca oamenii nu au mai trebuit sa se straduiasca cautandu-si hrana si apa. Deoarece accesul supravietuirii de zi cu zi a fost mai deschis, oamenii au putut investi mai mult timp si interes in cultura.
            In vremuri de demult, nu numai ca oamenii nu aveau o cultura dezvoltata, dar si faptul ca accesul la hrana si apa nu era prea deschis I-a impiedicat sa-si imbunatateasca nivelul civilizatiei.
           In concluzie, in secolul 21, datorita evolutiei umane,  traim CU SIGURANTA mai bine decat o faceau oamenii trecutului.         
Alte întrebări interesante