Geografie, întrebare adresată de mariomatteo10, 8 ani în urmă

Compara padurile ecuatoriale cu padurile de foioase si precizeaza doua deosebiri intre ele. Deosebirile se pot referi la localizarea lor, speciile de plante, speciile de animale, tipurile de sol. Va rog cat mai rapid!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
4

Răspuns:

  1. padurile ecuatoriale se intalnesc in zona calda iar padurile de foioase se intalnesc in zona temperata.
  2. in padurea ecuatoriala se intalnesc solurile rosii lateritice , iar in padurea de foioase se intalnesc solurile brune, argiluvisoluri, cambisoluri.
  3. in padurile ecuatoriale fauna este formata din papagali, maimute iar in padurea de foioase fauna este formata din urs brun, vulpe, lup, veverita.
  4. padurile ecuatoriale se intalnesc in America de Sud (Brazilia) , Africa (bazinul fluviului Congo/Zair) si in Asia de Sud-Est iar padurile de foioase se intalnesc in Europa Centrala si de Est, Asia de Nord si America de Nord.

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

1.Padurile ecuatoriale sunt specifice climatului ecuatorial iar cle de foioase in zona climatului temperat ( oceanic si continental).

Padurile ecuatoriale se intalnesc inpartea central-nordica a Amercii de Sud , Africa de Vest ( nazinul fluviului Congo), Indonezia,Malaysia iar paduri de foioasse le gasin In centru si vestul Europei, Asia de Est, SUA

2.In padurile ecuatoriale gasi arborele de cacao, de cafea, arborele de cauciuc, liane, orhidee, plante parazite si saprofite iar in padurea de foioase gasim arbori gen fag,stejar, carpen,plop,ulm,artar,mesteacan a caror frunze pica toamna.

3.In ceea ce priveste animalele in padurea ecuatoriala gasim jaguar, gorile,cimanzei,urangutani, papagali,colibri, anaconda, boa,tucani iar in cea de foioase gasin vulpi,mistreti,caprioare, ciocanitori,mierle.

4.In padurile ecuatoriale gasim soluri lateritice iar in padurea de foioase gasim argiluvisoluri ( soluri brun-roscate de padure).

Alte întrebări interesante