Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

compara ploaia cu ninsoarea.rezolva cerintele pe fise ,scriind de mana .va rog din suflet ajutatima dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
19
Precipitatiile sunt de doua feluri ;solida sau lichida. Norii sunt formati din vapori de apa degajati din mari si oceane ce are loc prin incalzirea apelor de catre soare. Curentii de aer  racesc vaporii de apa si treca peste dealuri la caderea noptii, cand soarele nu-i mai incalzeste. Cand temperatura aerului scade, vaporii de apa din aer se condenseaza devenind mici picaturi de apaelel formand ploaia.. Zapada  este formata din particule de apa inghetata.Formarea fulgilor de nea este determinata de: temperatura scazuta ,curentii de aer, si umiditatea aerului care determina atat atat formarea cat si marimea unui fulg. Pe pamant ajung doar fulgii de nea care nu trec prin straturi de aer cald ,care sa ii topeasca .Temperatura trebuie sa fie mai mica de 0 grade C.
COMPARATIE
1.Ploaia este un fenomen al naturii si benefic si suparator atunci cand este in exces.Ea reprezinta viata oricarei gradini si totodata infrumusetarea ei.Ploaia e folositoare atat plantelor cat si animalelor fara de care acestea, n-ar putea trai sau ceste.Ploaia racoreste  pamantul  si aerul cand e incins.
2.Zapada este benefica solului ,ea fiind ca o patura care tine cald recoltelor, pe timp de iarna, cand e ger. Sub zapada creste graul
avand rolul de  protectie impotriva inghetului. Zapada este benefica si pentru pomii ce-i protejeala la fel de inghet.Cu cat este mai multa zapada pe campuri iarna, cu atat primavara va patrunde mai multa apa in sol la radacinile plantelor.Zapada e importanta pentru pamant.








Utilizator anonim: cu placere!
Alte întrebări interesante