Limba română, întrebare adresată de ady7ady200, 9 ani în urmă

Comparati cele trei poezii studiate in aceasta unitate din punctul de vedere al organizarii versurilor di strofe: Lacul ; Emotie de toamna ; Izvorul noptii :

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amsaa9365
59
Comparatie intre poeziile Lacul, Emotie de Toamna si Izvorul Noptii
Opera literala “Emotie de Toamna” apartine genului liric deoarece autorul isi exprima gandurile,ideile,sentimentele in mod indirect prin intermediul eului liric, insa in operele “Lacul si Izvorul Noptii” aceste ganduri, idei si sentimente sunt transmise in mod direct.
Comparatie intre poeziile Lacul, Emotie de Toamna si Izvorul Noptii
Alte referate despre: 
Starea interioara a indragostitului este disperarea ca iubita îi va parea, in curand, o straina - ,,ca ai sa te ascunzi într-un ochi strain”. Amaraciunea care il va cuprinde este exprimata prin metafora sugestiva a frunzei de pelin, ce va inchide definitiv in el speranta iubirii - ,,o sa se-nchida cu-o frunza de pelin”.

Exteriorizarea starii de deprimare a eului liric, provocata de iubirea ce se stinge, este reliefata de verbe sugestive atat prin sensul lor, cat si prin timpul si modul la care sunt puse. Astfel, trecuta iubire este sugerata de o metafora, in care verbul este la perfect compus, ,,a venit toamna”, care semnifica un suflet ,,desfrunzit”.


Tema o constituie iubirea vazuta ca o cale de cunoastere.titlul se constituie intr-o metafora revelatorie care sugereaza ‘ochii negrii ai iubitei’. Izvorul de fapt un sent. de iubire pe care-l traieste poetul.

Op.lirica este opera in care autorul isi exprima direct ideile,sent.. Discursul liric este alcatuit dintr-o fraza ampla si dintr-o propr.dezvoltata cu rol de concluzie. Fraza expr. admiratia poetului pentru frumusetea iubitei. Discursul liric I-a forma unei adresari directe,poetul expr.-usi admiratia fata de frumusetea persoanei iubite.

Titlul este metaforic si accentueaza sentimentul comuniunii omului cu natura, respectiv corespondenta dintre vibratia sufletului si transformarile din natura, provocate de venirea toamnei. Ideea este sustinuta prin structura gramaticala a titlului format din doua substantive, aflate in raport de subordonare.

amsaa9365: acum ma ajuti si tu pe mn
ady7ady200: Depinde :D
ady7ady200: Spune
amsaa9365: Media geometrica a inaltimilor a doi copaci este 6radical din3 m.Unul dintre copaci are inaltimea egala cu 9 m.Cati metri are celalalt copac in inaltime?
ady7ady200: mg=radical din ab ..Stim ca a=9 , b=?
=> 6radical din 3=radical din 9b ridici la patrat => 36*3=9b =>b=36*3 pe 9 (se simplifica 9 cu 36 iti da sus 4 si jos 1) => b=12
amsaa9365: dar de unde 6radical din 3
amsaa9365: ?????
Alte întrebări interesante