Geografie, întrebare adresată de Stiunimic, 9 ani în urmă

Comparati economia Frantei cu cea a Germaniei!! Va rog mult!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Albert1915
9
Franta este a 6 a putere economica mondiala si a 3 a din Europa ( dupa Regatul Unit si Germania) . Una dintre cele mai puternice ramuri ale economiei franceze , este turismul ...Franta a avut peste 70 mil de turisti anual ) . O alta ramura puternica este Industria Auto. In anul 2010 pe piata franceza au fost inregistrate 2.551.000 de automobile noi .... industria auto aduce miliarde de euro anual in Franta . In acelasi timp Franta este singura tara europeana ( inafara de Rusia) care detine o basa spatiala de lansat rachete. 
Germania este a 4 a putere economica mondiala a lumii , si a 2 a in Europa ( dupa Regatul Unit) . Economia tarii se bazeaza in mare parte pe industrie. Aceasta s a dezvoltat pe baza unor resurse de subsol foarte importante :carbuni ( lignit- locul 1 pe glob, si huila)  sare , minereuri de fier si pe baza combustibililor si materiilor prime importate . Germania este a doua producatoate europeana de energie electrica ( Dupa Rusia).Pe baza resurselor importate , Germania produce cantitati uriase de otel , cupru , aluminiu ( locul 5 in lume) . Aceste resurse sunt prelucrate cu ajutorul industriei constructoare de masini ..care produce masini locomotive vagoame etc.
Putem spune ca Germania este mai dezvoltata decat Franta dinnpunct de vedere al industriei si Franta mai dezvoltata decat Germania din punct de vedere al turismului si industriei auto.

Stiunimic: Multumesc exact de ce aveam nevoie
Alte întrebări interesante