Limba română, întrebare adresată de Nerone, 8 ani în urmă

Comparați fragmentul de roman haiducesc cu textul extras din romanul Hanul Ancuței de Mihail Sadoveanu studiat în unitatea anterioară Observați asemănările și deosebirile privind atmosfera locul locul și timpul acțiunii personajele și limbajul etc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matei
135
In hanul Ancutei, drumetii erau veseli si era o atmosfera de veselie si voie buna, in timp ce in hanul Anitei, drumetii erau de fapt poterasi, adica soldati, care voiau sa il omoare pe haiducul Florea.

In hanul Ancutei, Ancuta este vesela, sprintena, sprancenata, si vicleana. In hanul Anitei, Anita era tot sprancenata si vicleana, numai ca intr-un sens rau. Ancuta ii servea pe oameni cu vin si placinte calde in timp ce Anita i-a pus somnifere in bautura haiducului pentru ca acesta i-a respins dragostea.

O alta deosebire o reprezinta planurile textelor. In timp ce in "Hanul Ancutei" fiecare povestire este impartita in 2 planuri, unde in primul plan este descrisa atmosfera de la han iar in al doilea plan este descrisa povestirea in sine, "Florin scrie un roman" este impartit in 3 planuri. Primul este despre haiducul Florea, al doilea vorbeste despre Florin, autorul romanului haiducesc, si al treilea vorbeste despre domnul Florescu, creatorul baiatului Florin.

O ultima deosebire se refera la atmosfera de la han. La hanul Ancutei, drumetii erau fericiti si prietenosi, iar lautarii cantau in pauza dintre povestirii, in timp ce la hanul Anitei nu exista lautari, oamenii erau posomorati si il priveau cu ura pe haiducul Florea.

Sper ca te-am ajutat . Merit o coroana ? :D

Utilizator anonim: ♥|♡
Alte întrebări interesante