Comparați numerele reale x și y care îndeplinesc condiția
x^2+y^2-2(2x-3y)+9=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
Explicație pas cu pas:
x²+y²-2(2x-3y)+9=0 =>
x²+y²-4x+6y+9=0=>
x²-4x+4+y²+6y+9=4 =>
(x-2)²+(y+3)²=4 <=>
(x-2)²<=4 => |x-2|<=2=> -2<=x-2<=2 => 0<=x<=4
(y+3)²<=4 =>|y+3|<=2 => -2<=y+3<=2 =>-5<=y<=-1
=> x pozitiv si y negativ => x>y
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă