Biologie, întrebare adresată de ionduceac20, 8 ani în urmă

Comparaţia algelor Tipul algelor Reprezentanţi Pigmentul Importanţa Alge verzi Alge roşii Alge brune​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melisagrigore
0
Algele roșii reprezintă un grup de alge ce grupează aproximativ 6000 specii și a căror caracteristică comună este prezența pigmentului roșu numit ficoeritrină. Sunt organisme eucariote. Marea majoritate a algelor roșii sunt multicelulare. Deoarece acestea absorb lumina albastră, iar lumina albastră poate străbate adâncimi mai mari, algele roșii pot fi găsite la adâncimi mai mari decât celelalte alge. Acestea sunt consumate de om, reprezentând o sursă bogată de proteine.
Algele roșii sunt foarte răspândite în apele marine, unde pot forma frunze gigantice. Aceste alge constituie hrana multor animale marine. De asemenea, unele se folosesc ca hrană pentru animalele domestice și la prepararea unor produse alimentare. Din unele se extrag bromură de potasiu și iod. Cantități mari de alge sunt folosite ca îngrășământ pe terenurile agricole.

Algele verzi reprezintă cea mai mare grupă de alge, care prezintă clorofila drept pigment fotosintetizator principal. Ele reprezintă un grup parafiletic, cuprinzând peste 9000 specii. Dimensiunile algelor verzi variază de la câțiva microni la peste 1 metru. De la algele Streptophyta au evoluat plantele moderne.

Algele brune sunt un grup de alge, ce cuprind aproximativ 1.500 specii și a căror caracteristică majoră este prezența pigmentului fucoxantină. Acestea au un tal relativ mare, putând ajunge până la 60 m lungime. Un exemplu de algă brună este Fucus.

Comparația între alge roșii și verzi am pus doua asemănări și doua deosebiri:

Cianobacteriile sunt supranumite și „alge verzi”. -- deosebiri --
Acestea sunt niște organisme procariote. -- deosebiri --
Algele verzi sunt nișe bacterii. -- deosebirii --

Algele verzi sunt supranumite și Streptophyta. -- deosebiri --
Ele sunt verzi datorită cloroplastului. -- deosebiri --
În mare parte algele verzi trăiesc în apele dulci. -- deosebiri --

Ele sunt tot alge dar de diferite tipuri. -- asemănări --
Acestea se hrănesc cu autotrof. -- asemănări --
Acestea sunt deobicei împrăștiați prin citoplasmă. -- asemănări --
Alte întrebări interesante