Limba română, întrebare adresată de luca6799, 7 ani în urmă

Compari poezia lacul de Mihai Eminescu și Leoaica tânără de Nichita Stănescu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stejerancristian2006
1

Răspuns:

Lacul și Leoaica tânără sunt două poezii scrise de doi poeți români renumiți, Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.

Lacul și Leoaica tânără sunt două poezii scrise de doi poeți români renumiți, Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.Lacul, scrisă de Eminescu, este o poezie plină de tristețe și melancolie, care descrie frumusețea naturii și efectele ei asupra sufletului omului. Poezia vorbește despre un lac înconjurat de munți și păduri, care reflectă cerul senin și stelele de pe bolta cerească. Lacul este un simbol al tăcerii și liniștii, care inspiră lirica și meditația.

Lacul și Leoaica tânără sunt două poezii scrise de doi poeți români renumiți, Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.Lacul, scrisă de Eminescu, este o poezie plină de tristețe și melancolie, care descrie frumusețea naturii și efectele ei asupra sufletului omului. Poezia vorbește despre un lac înconjurat de munți și păduri, care reflectă cerul senin și stelele de pe bolta cerească. Lacul este un simbol al tăcerii și liniștii, care inspiră lirica și meditația.Leoaica tânără, scrisă de Nichita Stănescu, este o poezie despre iubire și despre puterea ei de a schimba lumea. Poezia vorbește despre o leoaică tânără care se îndrăgostește de soare și încearcă să-l atragă în cușca ei. Leoaica își dorește să împărtășească iubirea ei cu soarele, dar acesta nu o poate auzi sau înțelege.

Lacul și Leoaica tânără sunt două poezii scrise de doi poeți români renumiți, Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.Lacul, scrisă de Eminescu, este o poezie plină de tristețe și melancolie, care descrie frumusețea naturii și efectele ei asupra sufletului omului. Poezia vorbește despre un lac înconjurat de munți și păduri, care reflectă cerul senin și stelele de pe bolta cerească. Lacul este un simbol al tăcerii și liniștii, care inspiră lirica și meditația.Leoaica tânără, scrisă de Nichita Stănescu, este o poezie despre iubire și despre puterea ei de a schimba lumea. Poezia vorbește despre o leoaică tânără care se îndrăgostește de soare și încearcă să-l atragă în cușca ei. Leoaica își dorește să împărtășească iubirea ei cu soarele, dar acesta nu o poate auzi sau înțelege.Ambele poezii sunt profunde și pline de semnificație, dar ele abordează teme diferite și folosesc un limbaj diferit. Lacul este o poezie mai lirică și contemplativă, în timp ce Leoaica tânără este mai dramatică și plină de pasiune. Indiferent de diferențele dintre cele două poezii, ele sunt ambele o dovadă a talentului lor de poeti români și a puterii lor de a captiva și inspira cititorii.

Sper te-am ajutat, spor la teme! :)))

Alte întrebări interesante