Limba română, întrebare adresată de elena7388, 8 ani în urmă

Complectează spatiile ,scriind forma corecta a verbelor din paranteză.Adauga și pronumele necesare,unde este cazul. Mircea și Vlad se ......( a întâlni) in pauza in curtea scolii.-Salut ,Mircea! -Salut ,Vlad! Ce bine că ....(a vedea).De mult timp ....( a dori) sa .....( a întâlni). .....( a voi sa (a întreba) daca nu....( a avea) o enciclopedie despre sistemul nostru solar. .....( a învăța) la școală săptămâna viitoare despre plante și .... ( a avea) de pregătit un referat. .......( a vrea) sa ....(a aduna) material din timp. -Desigur,Mircea.Iti ......(a împrumuta) enciclopedia despre pământ pe care ..... (a primi) anul trecut, de Crăciun.Te.....( a ajuta).- Cu plăcere .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aneymowna
71

Răspuns:

Mircea și Vlad se întâlnesc în pauză în curtea școlii.

— Salut, Vlad! Ce bine că ne vedem. De mult timp am dorit ne întâlnim. Voiam te intreb dacă nu ai o enciclopedie despre sistemul nostru solar. Învăț săptămâna viitoare despre plante și am de pregătit un referat. Vreau adun material din timp.

— Desigur, Mircea. Îți împrumut enciclopedia despre pământ pe care am primit-o anul trecut, de Crăciun. Te va ajuta. Cu plăcere.

Sper că ți-am fost de ajutor.

Răspuns de ggCatalin22
21

Răspuns:

1. se întâlnesc

2. ne vedem

3. doresc

4. ne întâlnim

5. voiam să te întreb

6. aveai

7. învăț

8. am

9. vreau

10. adun

11. împrumut

12. am primit-o

13. va ajuta

Alte întrebări interesante