Completați casetele, astfel încît să se obțină o propoziție adevărată.
„A(-3; *) €G, B( *;7) € Gf, unde f : R--- R, f(x) = 2x +3“
Rezolvare:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
10
La orice punct avem A(x,y) unde x poate fi un numar care il va inlocui pe x din f(x) iar y este rezultatul lui f(x)
Daca A(-3, ) => x= -3
f(x)=2*(-3)+3= -6+3= -3 => A(-3,-3)
Daca B( ,7)=> f(x)=7
2x+3=7=> 2x=7-3=> 2x=4=> x=4/2=> x=2 => B(2,7)
Sper ca te-am ajutat
albatran:
-3.............
Răspuns de
8
Răspuns:
(-3;-3)
(2;7)
Explicație pas cu pas:
f(-3) =2*(-3) +3= -3
2x+3=7
2x=4
x=2
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă