Chimie, întrebare adresată de mariostoian66127, 8 ani în urmă

Completati spatiile libere cu urmatoarele afiratii
Carbonul este un .......... care se gaseste in natura in stare de agregare ........... .În tabelul periodic al elementelor ocupa casuța.......... si se afla in perioada......... si in grupa ........... a tabelului.Cele mai cunoscute forme alotropice ale carbonului sunt...........,..............,............. .În natura se gaseste sub forma de substante compuse ............... si ............ .Diamantul este o substanta solida cu duritate .............. si care ........... curentul electric si caldura.Grafitul are duritate ........ ,este....... in orice solvent prezinta fenomenul de ............ si .......... curentul electric si caldura.Fulerenele sunt in stare de agregare ..........,au culoarea ......... au duritate.......... si sunt ......... in benzina

Va rog mult ofer coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
2

Carbonul este un ..element... care se gaseste in natura in stare de agregare ..solida.... .În tabelul periodic al elementelor ocupa casuța..6.... si se afla in perioada.2.. si in grupa ...IV-A..... a tabelului.

Cele mai cunoscute forme alotropice ale carbonului sunt....diamantul.......,..grafitul....,..fulerene.... .

În natura se gaseste sub forma de substante compuse ..anorganice.... si ...organice..... .Diamantul este o substanta solida cu duritate ...10 grade Mosh.... si care ...nu conduce........ curentul electric si caldura.

Grafitul are duritate .mica.. ,este.insolubil...... in orice solvent prezinta fenomenul de ..clivare..... si .conduce..... curentul electric si caldura.

Fulerenele sunt in stare de agregare .solida....,au culoarea .neagra.... au duritate....mica... si sunt .solubile........ in benzina

Alte întrebări interesante