Biologie, întrebare adresată de RileyKun, 8 ani în urmă

Completati spatiile libere din textul de mai jos:

Prin vasele lemnoase ale organelor vegetative circula ... . Bulbul de ceapa este... . O frunza completa este formata din ... si ... . Functiile indeplinite de frunza sunt ... , ... si ... .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicosperanta
2

Răspuns:

Prin vasele lemnoase ale organelor vegetative circulă sevă. Bulbul reprezintă de fapt partea comestibilă principală, are forme diferite fiind sferic, turtit sau oval. La exterior acest bulb este învelit în mai multe frunze (foiţe) pergamentoase numite catafile de culoare albă, galbenă sau roşie O frunză este formată din: teacă peţiol limb

O frunză este formată din: teacă peţiol limbTeaca sau baza frunzei- este porţiunea cu care frunza se prinde de tulpină la nod. Ea este puţin mai lăţită.

O frunză este formată din: teacă peţiol limbTeaca sau baza frunzei- este porţiunea cu care frunza se prinde de tulpină la nod. Ea este puţin mai lăţită.Peţiolul - este codiţa frunzei Peţiolul - este codiţa frunzei. El susţine frunza şi o orientează spre lumină.

O frunză este formată din: teacă peţiol limbTeaca sau baza frunzei- este porţiunea cu care frunza se prinde de tulpină la nod. Ea este puţin mai lăţită.Peţiolul - este codiţa frunzei Peţiolul - este codiţa frunzei. El susţine frunza şi o orientează spre lumină.Limbul - este partea verde turtită şi mult lăţită a frunzei Limbul - este partea verde turtită şi mult lăţită a frunzei. Limbul este traversat de nervuri. Nervurile conţin vase conducătoare ce se continuă din tulpină şi totodată ajută la menţinerea limbului întins, conferindu-i rezistenţă. Limbul prezintă o faţă superioară, mai lucioasă şi de culoare verde închis şi o faţă inferioară, mai albicioasă, pe care nervurile sunt mai proeminente.violacee, funcţie de cultivar. Frunzele din interiorul bulbului sunt cărnoase, suculente și dispuse concentric, pot avea culoare albă sau roşie iar în ele sunt depozitate substanţele de rezervă.

Răspuns de cosminamarianeferu
1
  1. sevă

2 Bulbul reprezintă de fapt partea comestibilă principală, are cu forme diferite fiind sferic, turtit sau oval. La exterior acest bulb este învelit în mai multe frunze (foiţe) pergamentoase numite catafile de culoare albă, galbenă sau roşie violacee, funcţie de cultivar. Frunzele din interiorul bulbului sunt cărnoase, suculente și dispuse concentric, pot avea culoare albă sau roşie iar în ele sunt depozitate substanţele de rezervă.

3 O frunză este formată din: teacă peţiol limb

Teaca sau baza frunzei- este porţiunea cu care frunza se prinde de tulpină la nod. Ea este puţin mai lăţită.

Peţiolul - este codiţa frunzei Peţiolul - este codiţa frunzei. El susţine frunza şi o orientează spre lumină. Limbul - este partea verde turtită şi mult lăţită a frunzei Limbul - este partea verde turtită şi mult lăţită a frunzei. Limbul este traversat de nervuri. Nervurile conţin vase conducătoare ce se continuă din tulpină şi totodată ajută la menţinerea limbului întins, conferindu-i rezistenţă. Limbul prezintă o faţă superioară, mai lucioasă şi de culoare verde închis şi o faţă inferioară, mai albicioasă, pe care nervurile sunt mai proeminente.

succes în continuare!


nicosperanta: Am nevoie de o coroană ..ʕ ꈍᴥꈍʔʕ·ᴥ·ʔ
Alte întrebări interesante