Biologie, întrebare adresată de marioara66543, 8 ani în urmă

completați următorul desen, precizând noțiunile de la punctele 1,3,4,6.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianavoicu0488
2

Răspuns:

Uite iti atasez imaginea deja completata

●Cavitatea nazală constituie primul segment al căilor respiratorii fiind segmentul inițial al aparatului respirator, deține o funcție indispensabilă în ceea ce privește rezonanța vocii și adăpostește în acelasi timp și organul olfactiv. Cavitatea nazală mai este denumită și nas intern datorită situării sale înapoia piramidei nazale sau a nasului extern. Cavitatea nazală este separată prin intermediul septului nazal în două compartimente, în mod fiziologic simetrice, numite fose nazale de forma unor prisme triunghiulare cu baza situată inferior. La interior, acestea sunt compartimentate de formațiuni denumite cornete nazale.

●Laringele sau organul fonației este un organ al aparatului respirator al mamiferelor, situat în partea anterioară a gâtului, în partea superioară a traheii, care realizează legătura între faringe și trahee, și în care sunt situate coardele.

●Traheea este un tub elastic fibros și cartilaginos, la oameni și la animale, care leagă laringele de bronhii și prin care circulă aerul necesar respirației din cavitatea bucală sau nazală în bronhii.

Bronhiile au formă cilindrică și se află între bifurcația trahei și bronhiolelor. Bronhiile permit și asigură trecerea aerului de la trahee la bronhiole și alveole. Există două bronhii principale în corpul uman: bronhia dreaptă și bronhia stângă.

●Bronhiile sunt parte din zona responsabilă pentru conducerea aerului. Zona conductoare include traheea și faringele și este responsabilă pentru transportarea aerului în și în afara corpului

Anexe:

Utilizator anonim: imi trebuie azi
dianavoicu0488: o asa ma uit cand ajung acasa...daca stiu ceva, o sa te ajut
Utilizator anonim: bine
Utilizator anonim: dar azi
dianavoicu0488: la biologie??
Utilizator anonim: nu
Utilizator anonim: la mate
dianavoicu0488: nu ma pricep la mate ,sunt praf
Utilizator anonim: bine
Utilizator anonim: nu le face
Alte întrebări interesante