Completează enunțurile cu răspunsuri proprii adecvate. a) Dacă aş picta imaginile din poezia Cântecul busuiocului, culoarea dominantă ar fi...
,deoarece...
b) Dacă aş acompania muzical poezia Cântecul busuiocului, instrumentul ales ar fi... , fiindcă..
Răspunsuri la întrebare
a) Dacă aş picta imaginile din poezia „Cântecul busuiocului” de Vasile Romanciuc, culoarea dominantă ar fi verdele combinat ușor cu albastru, deoarece verdele este culoarea busuiocului și simbolizează natura, prospețime, armonie, speranță și siguranță. Albastru pentru că simbolizează libertatea fără margini fiind culoarea cerului și a apelor.
Însăși în poezie este menționat busuiocul ridicat la cer.
b) Dacă aş acompania muzical poezia „Cântecul busuiocului” de Vasile Romanciuc, instrumentul ales ar fi vioara, fiindcă ea este mică, dar generează cele mai înalte sunete.
Dacă e să facem o comparație între busuioc și vioară am menționa că ambele sunt mici dar foarte însemnate. Busuiocul este mic și firav, dar atât de întrebuințat de la naștere și până în ultima zi de suflare. Vioara este principala purtătoare a melodiei și datorită sunetului ei expresiv este situată în fruntea instrumentelor din orchestră.
Vioara emite sunete care trezesc sentimentul de dor, de dragoste, de vis. Aceste sentimente sunt trezite și de poezia „Cântecul busuiocului” care ne învăluie sufletul cu un strop de speranță și vis.
Revenim la autorul poeziei, Vasile Romanciuc, el este un poet reprezentativ modern al literaturii române din Basarabia. El prin poeziile sale pledează pentru profunzimea și simplitatea limbajului afectiv, pentru rafinamentul expresiei și grația imagistică. Fiecare vers al său are o însemnătate mai profundă decât cea redată.
Sugestia epitetului „Floare cuvioasă” din poezia „Cântecul busuiocului” de Vasile Romanciuc, putem să o citim aici: https://brainly.ro/tema/3286175
Succes!
#SPJ1