Istorie, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

Completeaza spatiile libere din textul de mai jos, folosind cuvintele din lista de expresii si cuvinte. Atentie la cuvintele-capcana !
In perioada interbelica, o serie de state si au manifestat neumultumirea fata de prevederile tratatelor de pace de la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Cele mai importante erau Germania si Italia, state totalitare care au inceput sa duca o politica *revizionista*. Italia a ocupat Abinisia si *Albania*, dorind sa-si extinda dominatia in zona Marii *Mediterane*. La randul ei, Germania a trecut la crearea unei armate si la pregatirea unui nou razboi.
Pe baza doctrinei *rasiste* , Germania considera ca are dreptul sa ocupe teritorii ale altor state, pentru propria dezvoltare economica. In 1938, Germania a anexat *Austria*si regiunea sudeta din *Cehoslovacia*. La 1 septembrie 1939 a inceput al Doilea Razboi Mondial, prin atacarea *Poloniei* de catre Germania. Ca reactie, Franta si Marea Britanie au declarat razboi Germaniei. Germania a aplicat strategia razboiului-fulger, bazat pe atacul combinat cu avioane si *tancuri*. Folosind aceasta strategie, Germania a ocupat Franta in mai putin de doua luni, apoi a declansat “batalia Angliei”, incercand sa invadeze Marea Britanie.
Ce am pus cu * s-au folosit si le-am taiat. Voi trebuie sa rezolvati ce am atasat . Va rog mult e pt nota! Va raman datoare (daca stiu)in caz ca aveti nevoie de vreo tema. Mersi multt

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea7789
77

navală

radarului

Basarabia

Bucovina

Moscova

Statelor Unite ale Americii

Stalingrad

Italia

Normandia

Mihai

capitulare

atomică

Paris

Aceasta este ordinea la textul încadrat de culoarea albastră!

Alte întrebări interesante