Limba română, întrebare adresată de ROBERTA140, 8 ani în urmă

compune o compunere cu titlul Iarna in padure

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Otilia06
13
Padurea de cristal

A sosit! Este friguroasa, dar este frumoasa. Albul fulgilor de nea impanzesc padurea. Impreuna cu bunica stau la geamul casutei din padure si privim cum copacii se imbraca parca de sarbatoare.
Cand totul, din culorile inchise ale toamnei, se transforma intr-o mantie alba stralucitoare, ma face sa ma simt bine, ca si cand totul se purifica. Vreau sa ies afara, ca fulgii sa ma imbrace si pe mine de sarbatoare. Cerul este uneiri innorat alteori alb ca zapada. Dupa multe ore de ninsoare calma, totul se linisteste, parca dealurile si copacii, parca de zahar, asteapta copiii la joaca. Ies din casa cu sania si simt aerul, parca greu, curat, inmiresmat. Daca ma asez pe zapada, intinsa, vad cum plapuma alba straluceste de la razele timide ale soarelui. Albastrul discret al zapezii a devenit alb imaculat. Nu-mi termin gandul si se aud copiii. Linistea se stinge, devine veselie pana seara tarziu. Iazul, ca oglinda, din mijlocul padurii este primul care este incercat de copii. Siragul de saniute vin si pleaca toata ziua.
De la razele soarelui prima zapada incepe sa se topeasca aud cum de pe crengile copacilor incep sa cada stropi de apa. Pana dimineata s-au format turturi de gheata, ca de crista, mi-era dor de ei.
Cand ma gandesc ca iarna abia a inceput si mai am multe zile in care sa o admir.

Ps:sper ca tia placutt!!
Alte întrebări interesante