Limba română, întrebare adresată de lunguteodora350, 8 ani în urmă

Compune o compunere i care să povestești ce ai simțit în prima zi de școală

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonaMonescu
4
Mă îndrept încet spre poarta scolii , in jurul meu , o grămadă de priviri ne mai întâlnite își îndreaptă fericirea spre mine .
Eu , rămasă fără cuvinte mă îndrept spre un colt mai umbrit , acolo observ o fata in uniforma , cu un trandafir , mă îndrept incet spre ea , si începem o conversație , aflu că suntem in aceiași clasa , ceea ce mă bucura .
Din școală iese o profesoara , nu foarte tânără , cu părul castaniu si cu o grămadă de flori câte îi umple brațele , desigur ajutată si de niste elevi . Se îndreptă spre mine , mă simpt foarte emoționată , apoi peste vreo treizeci de minute împreună cu restul colegilor mei de clasa mergem spre clasa . D-na a început să ne povestească despre lucrurile pe care trebuie să le știm la școală și ceea ce trebuie sa nu facem .
La sfârșitul orei , d-na ne-a dat manualele , in acel moment o emoție mă copleșit , eram in fata noilor mei colegi , i-am oferit profesoarei floare si mi-a mulțumit , mă îndrept rușinată spre banca , după ora mi-am făcut foarte mulți prieteni cu care îmi corectez temele și ne ajutăm reciproc .
Alte întrebări interesante