Limba română, întrebare adresată de lupuadriana1, 8 ani în urmă

Compune o legendă, la alegerea ta. De exemplu, ai putea povesti despre cum au apărut pe lume norii.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlitaLidia
1

LEGENDA NORILOR

Cand Dumnezeu a ales Pamantul din Sistemul Solar pentru a face posibila viata omului aici,dupa putina munca,s-a gandit ca ar trebui sa existe ceva care sa la ofere ploaie,umbra si siguranta vietuitoarelor.

Dumnezeu a creat atmosfera.Totusi,norii nu aparusera inca.Atmosfera,intr-adevar,va ajuta enorm de mult omul sa supravietuiasca aici,isi spune el in sinea lui.Atunci fiul lui ,Isus,care si el participa la procesul Crearii,i-a dat ideea de a ridica apa cat mai sus sub forme de picuri si de a condensa-o.

Impreuna cu Tatal Sau,au facut acestea si asa au aparut frumosii  nori.Apoi Duhul Sfant a spus :

-Cristalele de gheata sublimate care se gasesc in atmosfera creata de Tine,Doamne,vor forma si ele nori! Astfel,vor exista 2 procese care vor ajuta omul sa aiba norii deasupra capului sau si bineinteles,si pe celelalte vietuitoare

Norii formati din cristalele din atmosfera erau de un alb pur,suprinzator de frumos.Norii creati din apa condensata erau gri si creeau o imagine putin infricosatoare.Dupa catva timp,Dumnezeu a spus :

-Sa fie ploaie si norii sa se formeze mereu prin aceste procese!

Picurii au inceput sa cada din norii supraincarcati de apa condensata,cat si cei care aveau si apa si cristale de gheata combinate in componenta lor .

Astfel,Dumnezeu a creat norii si ploaia.

Alte întrebări interesante