Istorie, întrebare adresată de adinaarox, 8 ani în urmă

compune un eseu in care cuvintele:
Iisus Hristos
creștinism
români
Sf Andrei
cruce
Sa apară în eseu.

va rog repede (clasa a 5-a)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
22

Răspuns:

Explicație:

Iisus Hristos a fost un personaj istoric/ mitic/ Dumnezeu intrupat, care a(r fi)  fondat religia  CRESTINISM (dupa numele sau) .Este o religiea IUBIRII, TOLERANTEi, LIPSEI de discriminare, deci fff actuala.Indiferent dfaca acest personaj a exisatat sau nu, daca Iisus a a fost sau nu (Dumne) zeu, promotorii acestei religii, adica discipolii lui Iisis Christos si-au ASUMAT MISIUNEA de a raspandi CREDINTA CRESTINA, adica  Invataturile lui IISUS Christos.(Evanghelia, Vestea Buna ) .Dintrec ei, considerati de catre istoriogarfia crestina ca fiind PRIMII DISCIPOLI si numiti ulterior APOSTOLI, s-a numarat si ANDREI " cel dintai chemat".
Dupa evenimentele isorice /mitice care au ds la disparitia lui Iisus Christos din istoria reala, apostolii si-au asumat (primit) sarcina (misiunea) de a raspandi aceasta religie.Pana astazi acest tip de ":sarcina" se numeste MISIUNE. Prin comun acord (in izvoarele crestine"prin iluminarea de la  Duhului Sfant)" dar si prin mesajul presupus al lui Iisus Chrisos inainte /dupa  de Martiri si Inviere ( "va trimit ca pe  miei  in calea lupilor" gen), Apostolii si-au "impartit" parti din Lumea cunoscuta in acel timp.

SE zice ca Sfantului Andrei i-atr fi revenirt calatorii in Scytia Minor si Dobrogera, teritoriiaflate in prejama Dunarii si acepatate mai mult sau mai putin ca spatiu de etnogeneza a poporului roman, deci a primilr români .O posibila marturie ISTORICA este PESTERA (zisa a)  SFANTULUI ANDREI, din Dobrogea.

Nu e de mirare ca AZI, cei care contesta valorile ortodoxiei si ale riomanismului, contesta si trecerea  Sf .Andrei la Nord de Dunare.Si RECIPROC,  cei care promoveaza ROMANISMUL,. promoveaza si Biserica Sf Andrei si Izvorul facator de minuni de acolo.

Sfantul Andrei a fost progonit ca multi crestini si a fost capturat de Romani (de la Roma) .Acestia  au hotarat sa il ucida in chinuri, pe cruce, moarte considerata  uimilitoaresi "pregatita" pentru hoti si talhari.

Sfantul Andrei a rugat sa fie torturat/ rastigmit  CU CAPUL IN JOS, pt . ca el nu este la inaltimea mentorului si Dumnezeului   IIsus, rastignit"normal" cu capul in sus.Asa a si fost rastignit, pe 2 lemnme incrucisate.Se spune ca atunci cand a murit ( "a treucut la Domnul" conform izvoarelor crestine)  s-a starnit o mare furtuna cu fulgere,  care a aratat Lumii ca Dumnezeu  este MANIAT pt acest martiraj.Se spune  ca cei care l-au chinuit si omorat au suferit mari spaime si piederi.(Vezi izvoare crestine, eu le-am citit de mult, pe cand eram crestin practicant) .Pana azi CRUCEA SFANTULUI ANDREI (care pare si pe steagul Scotiei si, deformat ca sem,nificatie, in serialul TV satanist de succes,  'Urzeala Tronurilor') este folosita ca sermn INTERNATIONAL: pt PERICOL.Vezi trecerea la nivel cu CALEA FERATA!!!

Sfantul Andrei apare in iconografie alaturi de CRUCEA sa.


albatran: sdorry , e peste cl a 5-a , tema e ptrea serioasa!!
adinaarox: o mama cat ai scris
albatran: pai, daca am studiat probleam....tu nu e nevoie sa copiezi tot, dar poti ereine
Ambanii: Bună mă poți ajuta la matematică?
Hrihoreliseidenis: ai scris foarte mult. mulțumesc frumos albatran.
Alte întrebări interesante