Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Compune un text cu orice titlu., 9-19 prop.


COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DiaDiDi555
3
Culesul fructelor În sfârșit a sosit anotimpul belșugului și a recoltei.Toamna împrăștie arome dulci amărui,soarele mângâie pământul amorțit, iar mii de frunze formează un covor multicolor. Merele roșii și perele zemoase mă lasă cu gura apa. De la mic la mare încep cu drag și voie buna sa culeagă fructele parfumate.Copiii își ajuta cu drag bunicii și părinții,pentru a termina mai repede treaba. În fiecare vara când duc la bunici cel mai mult îmi place sa culeg capsiunile roșii ca focul.Bunica face multe bunătăți pe care le mancam cu drag pe toate.Iar bunicul face din struguri mustul nostru preferat. Dupa ce toți termina culesul fructelor încep sa se înfrunte din recoltele culese
Răspuns de Naty555
2
TARA MEA DE GLORII

Pamantul romanesc, vatra poporului roman, este pamantul pe care ne-am nascut si traim.Strabatut de arcul neclintit al Carpatilor, spatiul romanesc seamana cu o cetate medievala armonios zidita.Ea inchide la mijloc, intre zidurile inalte pamantul roditor si bogat in aur al Ardealului si mandra cetate a lui Decebal, Sarmigetusa. In exterior, muntii se inconjoara cu braiele verzi ale dealurilor, coborand pana la pieptul neted al campiei. La marginea lanurilor de Tisa ca niste santuri albastre aparand minunata cetate a Romaniei. Pamantul nostru a fost si este un taram primitor, in care poporul roman si-a fixat radacinile pentru vecie. Noi n-am plecat nicaieri, nu am ravnit alte meleaguri, ci am ramas statornici in casa noastra, in tara noastra cu glorii. Cetatile si manastirile ridicate de Stefan cel Mare sau Mircea cel Batran, urmele bataliilor lui Mihai Viteazu sau Vlad Tepes vor sta de-a pururi marturie pentru dragostea de neam si tara a poporului roman. Mihai Eminescu a gasit, la 17 ani , urarea cea mai simpla si mai adanca, ridicata catre scumpa nostra tara:
,,Viata in vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet romanesc,
Vis de vitejie, fala si mandrie,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc!"
Caci cine nu are tara in inima, zadarnic o cauta pe harta. Iar cine nu are stramostii in sange, degeaba ii cauta prin documente.


Sper ca ti-a placut!❤
Alte întrebări interesante