Limba română, întrebare adresată de aionutz74, 8 ani în urmă

Compune un text cu tema petalele colorate sau basmul ornamentelor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andradamariaciolpan
0

Era o dimineata însoțită.Euiubeam plantele si de aceea le urăm in fiecare zi.Insa era una specială care avea cel mai bun loc pe pervaz.Era cea mai colorata. Intr o zi privind o atipisem,se auzi un soptit:

-Hei!

În mintea mea imi imaginam ca era mama dar o surpriza ma astepta când deschidem ochii,era chiar ea floarea mea colorata:

-Poți sa ma pui la umbra? Nu mai potde căldură!

- Ă..am si eu o intrebare?

-Ce intrebare? Visezi dragul meu?Cand deschisesem ochii era chiar mama.Oare o fi fost un vis?



Răspuns de DragomirTheo
1
petalele colorate


o fetiță s-au născut bolnava !părinții ei erau disperat sa o salveze și au dat toată averea din casă pentru a cumpăra niste petale colorate magice
aceste petale au provenit din trandafirul nemuririi plantata de către o vrajitoare.vrajitoarea vroia să facă o floare a tristeții .....dar a ieșit alt ceva.asa că vrăjitoarea a aruncat trandafirul in câmpul numit de atunci ,,câmpul vieții veșnice"acolo au venit foarte multi oameni să ia trandafirul acasă dar avea rădăcinile atât de puternice încât nimeni nu le putea rupe.
după 10.000 de ani de la plantarea trandafirului s-au găsit un om care a reușit să scoată floarea fara să știe că ea aduce nemurirea .deci asta era cheia pentru a lua trandafirul !!!
peste un an am auzit și el despre acel trandafir cu petale magice ! el era șocat nu știa ce să facă a luat o petala in mână și a stanso după o secundă mana i-a strălucit atât de tare !și așa a devenit nemuritor....!
să ne reîntoarcem la fetiță! fetiță era bolnava iar părinții ei au cumpărat de la omul nemuritor câteva petale una pentru mama ei una pentru ea și una pentru tatăl ei.
de atunci ei au trăit fericiți pentru întotdeauna!



sper că te-am ajutat

DragomirTheo: :)))))
DragomirTheo: pai sunt in clasa a v-a si am ajuns la captolul cu puteri
DragomirTheo: *capitolul
DragomirTheo: pa
DragomirTheo: trb sa scriu
andradamariaciolpan: si de ce eu nu am primit nimic
andradamariaciolpan: sa sti ca m-am străduit
Alte întrebări interesante