Limba română, întrebare adresată de Mariaandreea111111, 9 ani în urmă

Compune un text despre vacanta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
1

Satul în care am copilărit alături de bunici n-am să-l pot uita vreodată. Intrarea în sat era primitoare și întotdeauna întâlneam oameni prietenoși, iar toamna, când ploua, îmi plăcea să sar prin bălți alături de verișoara mea.   Însă, în vacanța de iarnă îmi plăcea să stau cel mai mult!  

Casa bunicilor era la intrare în sat, iar când priveam de acolo, satul îmi părea imens. Toate căsuțele erau apropiate, înconjurate de copaci bătrâni, care protejau gospodăriile de viscolul aspru al iernii, iar biserica veche din sat se zărea din curtea bunicilor. Acea biserică înaltă parcă veghea asupra sătucului bătrân. Eu și verișoara mea ne jucam afară cu săniuța, făceam omuleți de zăpadă și ne băteam cu bulgări. Ce jocuri deosebite! Alături de alți verișori și prieteni din sat mergeam pe derdeluș și ne distram atât de bine încât ne întorceam acasă cu obrajii și năsucul roșii! Acasă, zâmbind, ne aștepta mereu bunicul. Mereu era afară și tăia lemne la ora la care noi ne întorceam. Bunica ne aștepta nerăbdătoare, ca să ne îndulcească cu prăjituri și gogoși.    

Ce distractive erau vacanțele la țară! Locurile dragi din copilărie nu pot fi uitate, ele rămânând în amintirea fiecăruia, ca un tablou pictat cu cele mai calde culori. Acestea sunt vacanțe de neuitat!  

Alte întrebări interesante