Limba română, întrebare adresată de Gumix, 9 ani în urmă

Compune un text in care sa povestesti o intamplare la pescuit (trebuie sa folosesc compunere prin alaturare cu cratima/fara cratima, de abreviere)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silvestereduard
3
La pescuit.
Este o zi frumoasa de vara.Eu si tatal meu am hotarat sa mergem la pescuit.Razele soarelui ating jucaus pamantul.
Nu trec 20 de minute ca am ajuns la pescuit.Am pregatit unditele si momeala.Am aruncat amundoi unditele,pariand ca cine prinde primul un peste castiga 5 lei.Deodata se aude un zgomot..Cred ca tata a prins ceva.
-Stai sa vezi cum fac prefesionistii! imi spune el cu mandrie
Insa,nu era un peste. :)) Era doar un pantof rupt.Se pare ca nu a avut noroc.Insa,din neatentie nu am vazut cum un peste tragea undita in jos si am pierdut-o. Se pare ca nu am avut niciunul noroc.
Mai spre seara,tata a pescuit si a prins 10 pesti in total.Se pare ca am pierdut pariul si trebuie sa ii dau 5 lei.Cel putin asa credeam cand niste peste au venit pe uscat..Se pare ca cu undita mea!Acei pesti au fost urmati de altii,erau foarte multi.Cand l-am chemat pe tata , i-a luat repede si i-a pus in galeata.Se pare ca erau 13 pesti!Ce surpriza..Am castigat pariul!Chiar cand credeam ca nu mai am nicio sansa.Dupa cateva minute,am pornit spre casa.Cand am ajuns si i-am povestit totul mamei nu i-a venit sa creada ce intosatura au luat lucrurile la pescuit si a promis ca tura viitoare merge si ea.
A fost o zi nemaipomenita!

silvestereduard: duminica asta am pornit cu tatal meu la pescuit.ajungand am pregatit undita si am inceput sa pescuim. am prins primul peste dupa care m-am bucurat enorm.
in apa stralucitoare, s-a miscat ceva. tata nestiind ce se misca in apa s-a gandit ca poate este un peste. a luat undita si a incercat sa pescuiasca. insa, deodata iesise la suprafata o sticla mare cu multa apa in ea . atunci isi daduse seama ca nu era un peste ci o simpla sticla.
eu am ras cu gura pena la urechi. a fost o zi bestia
silvestereduard: ms
Alte întrebări interesante