Limba română, întrebare adresată de mariajoandrea0, 8 ani în urmă

COMPUNERE 1. Realizaţi o compunere cu titlul „Prăjitura" ajutându-vă de următorul plan de întrebări. în care trebuie să aveți cel puțin trei alineate. INTRODUCERE: Ce anotimp este?; Unde se află Camelia şi Adrian?( cum arată ei, câți ani au); Ce surpriză vor să facă? CUPRINS: De unde iau copiii rețeta?; Ce discută ei?; Ce face fiecare?; Cine porneşte aragazul?; Cum arată prăjitura proaspăt scoasă din cuptor?(expresii frumoase) Cum o pregătesc pentru servire? ÎNCHEIERE: Cine gustă din prăjitură?; Cum este apreciat gustul?; Cum se simt cei de copii? NU UITA! -foloseşte expresii frumoase -scrie corect -respectă alineatele​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
2

Răspuns:

Prăjitura

   Este o zi frumoasă de vară. Camelia și Adrian ,doi copii de 14 ,respectiv 12 ani se află în vizită la bunici.  Camelia ,o fată înaltă  blondă și  cu ochi albaștri stă pe o bancă alături de Adrian ,un băiat slăbuț cu ochi verzi și păr șaten. Se sfătuiesc să facă bunicilor o surpriză pregătindu-le o prăjitură.

    Caută caietul cu rețete al bunicii și încep să adune ingredientele. Adrian aduce ouă din cotețul găinilor ,Camelia scoate făina din dulap și laptele din frigider și trec la treabă. Totul merge strună ,chiar dacă făina ajunge și pe nasul băiatului iar amestecatul compoziției le dă de furcă. Camelia pornește aragazul ,Adrian aduce tava și totul merge la cuptor.După 30 de minute scot tava și admiră brioșa care pare o floare ciocolatie .O așează pe o farfurie ,pudrează cu zahăr din belșug ca o ninsoare apoi pun alături gem de vișine acrișor.

  Bunicii , invitați în casă , gustă prăjitura făcută de copii și surprinși de gust îi laudă pe cei doi. Copiii sunt fericiți că le-a reușit surpriza și îi îmbrățișează pe bunici.

Explicație:


mariajoandrea0: Mulțumesc!!
Alte întrebări interesante