Limba română, întrebare adresată de Tudorița2006, 8 ani în urmă

compunere-Calatorie acasa la Mos Craciun- in 10-15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maria2005md
1
            A venit iarna inca odata.
             Ma gandesc la sarbatorile si cadourile  ce ma asteapta...Am decorat uluitor casa pentru ca Mosul sa pofteasca dintai la noi.Vreau cadouri! Vreau multe cadouri sub pom.
            Insa eu, nu m-am asteptat sa am un vis atat de ..marog..ciudat!!
 ...........Eram singura pe o intindere de zapada groasa.Vantul imi sufla in ceafa si deabea ma puteam misca.Am dat de un pui dragalas de urs polar.Am ajuns  cu ajutorul lui la o casuta mica si foarte draguta.In ea se simtea cu adevarat spiritul Craciunului.Am vazut o bunicuta ce impletea o caciulita.Mi-a dat-o mie si mi-a zis ,,-Du-te la capatul scarilor unde vei gasi trei carti cu povesti.Ia-o pe cea care iti place si citeste din ea primele 3 pagini.,, . Asa si am facut. M-am dus pana in capatul scarilor.Dintre 3 carti am  ales una foarte diferita de celelalte.(O descrii si tu cumva).Mi s-a deschis o usa in fata si l-am intalnit...Preamaretul Mos Craciun cu elfii lui verzui.Toti verzuii cantau nebagandu-ma in seama.M-am intristat.Dar apoi, mosul s-a apropiat si mi-a zis,,-Cred ca ai facut cunostinta cu mama mea.Caciulita iti sta de minune... Iti place acest mic cadou?,,
 --- Da!
 ---Hmm..Insa iti place cum se comporta amicii mei cu tine?
---Deloc, mosule! 
---Stii de ce?
---De ce?
---DEoarece tu nu intelegi adevaratul sens al Cracinului..
---Ce?
---da draga mea. te gandesti doar la lucruri primite.
                SPIRITUL CRACIUNULUI ESTE SA DAI! NU SA PRIMESTI!
         M-am trezit! Era dimineata Craciunului.De atunci ma gandesc de sarbatori doar la ceilalti.Si incerc sa fiu atat de amabila pe  zi ce trece tot mai mult.




Alte întrebări interesante