Limba română, întrebare adresată de petruta0403, 9 ani în urmă

compunere ce face mos craciun vaea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilie555
3
v-ati ibtrebat vreodata ce face mos craciun vara ? unii copii cred ca el ,mos craciun,sta inchis in casuta lui,in zilele de vara. dar nu este asa.mos craciun ,dupa ce a terminat de impartit cadouri si a scapat de gerul iernii isi ia placa de surf si merge pe plaja ,la soare.acolo ,cu barba lui mare si bogata,simte briza marii si numai il auzi spunand:,,rudolf,imi mai aduci o limonada cu cuburi de gheata? nici spiridusii,nici renii ,nu stau acasa,ci ei il insotesc pe mos craciun,cu placile de surf,sau cu lotiunea de plaja,venind cu ele in ciorapei cusuti cu chipul mosului,si intra in valurile marii sau stau pe plaja facand sculpturi ale mosului sau construind castele imense de nisip,unde isi petrec cea mai mare majoritate a timpului. cat despre mos craciun el sta pe sezlong cu ochelarii de soare pe ochi sau semnand autografe oamenilor de pe plaja. cu placere,marcheaza cel mai bun raspuns,daca vrei.
vara sau vaea
Răspuns de danutzadanutza2
2
Vara mosul merge in vacanta, cu d-na  Craciun si cu renii sai in Malibu sau Hawaii pentru a se relaxa.
   Uneori isi viziteaza si fratele,pe Mos Nicolae.Uneori mai merge si pe insula Pastelui unde cred ca-l viziteaza pe Iepuras.Desigur,Spiridusi raman acasa sa faca cadouri,nu pentru ca n-au voie sa plece ci pentru ca le place. Deseori ,il vad pe Mosul cum il viziteaza si pe Mos Ene ,cel ce-ti pune nisipul pe gene ca sa adormi.Din cate imi aduc aminte din ce mi-a zis bunicul, stiu , ca e certat cu Zana Maseluta.Mama natura il adora pe mosul si de fiecare data cand ajunge sa ne livreze cadouri,Mama Natura o trimite pe mezina familiei,Craiasa fulgilor sa impodobeasca ferestrele si covorul, apoi dupa plecarea lui ,timite pe Zana Ierni care intretine ce-a facut Zana fulgilor.Anul asta , cred ca ati observat ca n-a fost zapada.Eu stiu de ce!
Zana fulgilor si zana zapezi s-au imbolnavit si mosul s-a chinuit cu sania lui pana la noi.Cred ca a fost urat sa tragi o sanie prin noroi.
De asemenea mai stiu ca Mos Nicolae si Mos Ene il invidiaza pe Mos Craciun pentru succesul lui la copii.
Alte întrebări interesante